Lidia Buble, condamnată la închisoare cu suspendare pentru mituirea unor polițiști rutieri

Artista a fost trimisă în judecată de către DIICOT

 Lidia Buble a fost condamnată definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la un an închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DIICOT Ploiești pentru mituirea a doi poliţişti de la Rutieră. Lidia Buble a încercat să scape de oamenii legii, oferindu-le acestora o sumă de bani pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, potrivit ziare.com. În acelaşi dosar, unul dintre poliţiştii care au primit mită de la cântăreaţă, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie timp de un an. În plus, i s-a confiscat suma de 450 lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble.

Artista fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare, printr-o decizie a Tribunalului București care a rămas valabilă după ce instanța superioară a respins apelul procurorilor.

Lidia Buble ar fi încercat să dea mită polițistilor care au oprit-o în trafic și care au vrut s-o testeze cu aparatul etilotest. Faptele au avut loc în pandemie, în februarie 2021. Lidia Buble nu avea la acel moment nici declarația pe propria răspundere care era necesară pentru deplasarea pe timpul nopții. Din actele dosarului rezultă că polițiștii de la Rutieră au dus-o cu autospeciala Poliției pe aceasta pentru a scoate bani de la bancomat, deoarece nu avea cash să le dea mită. Procurorii DIICOT au prins-o întâmplător pe Lidia Buble că i-a mituit pe doi poliţişti pe data de 15.02.2021, în timpul pandemiei, când a fost oprită în trafic în timp ce conducea după ce băuse un pahar de șampanie. Ea și-a sunat un prieten să-i ceară sfatul, iar bărbatul respectiv avea telefonul interceptat, fiind cercetat într-un alt dosar. Adolescent din Buzău, reținut pentru șantajarea unui coleg