Vreme rece în luna mai, potrivit meteorologilor

În prima săptămână din luna mai va ploua mult în partea de sud a țării.

Meteorologii au anunțat temperaturi ușor scăzute față de cele normale pentru această perioadă în următoarele două săptămâni, iar în prima săptămână din luna mai va ploua mult în partea de sud a țării, potrivit ziare.com.

Valorile termice vor fi mai coborâte in săptămâna 8 – 15 mai decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, sudvestice și local în cele centrale, dar și deficitar în nord-estul extrem al țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Pentru săptămâna 15 – 22 mai, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă. Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate in săptămâna 22 – 29 mai decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile. 

Pentru săptămâna 29 mai – 5 iunie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în regiunile nordice și nord-estice, dar și local excedentare în extremitatea de sud a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Adolescent din Buzău, reținut pentru șantajarea unui coleg