Șeful UPU SMURD avertizează: Săptămânal soseşte câte un pacient care a suferit arsuri

Arsurile sunt provocate de incendii în locuinţe sau exploziile unor butelii

SMURD
SMURD

Dr. Bogdan Opriţa, medic şef al Departamentului UPU SMURD, a declarat că săptămânal în unitatea de primiri urgențe soseşte câte un pacient ars, de multe ori cu arsuri grave, din cauza producerii unor incendii în locuinţe sau exploziilor unor butelii, potrivit g4media.ro.

Medicul Oprița a precizat că aceasta este o caracteristică a acestui final de an.

„Ne aşteptăm ca, de sărbători, să vină la UPU SMURD persoane care fac abuzuri alimentare, persoane care petrec mai mult în cluburi şi consumă alcool şi substanţe interzise. Experienţa anilor trecuţi ne-a arătat că, în preajma sărbătorilor, datorită mişcărilor mari pe care populaţia le face, există numeroase accidente rutiere. Zilele acestea, în urgenţă, ne confruntăm cu patologie medicală şi cu decompensările afecţiunilor respiratorii şi cardiace”, a mai spus Bogdan Opriţa, potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

El a precizat că acest lucru se întâmplă, în principal, din cauza condiţiilor de mediu, a temperaturilor scăzute şi a neglijării schemelor terapeutice. 

„Sfatul medicilor este, în primul rând, cumpătarea. Să avem grijă ce mâncam şi ce bem de sărbători. Să evităm deplasările în zone periculoase şi să ne informăm despre condiţiile meteo şi despre starea drumurilor atunci când facem deplasări pe distanţe mai mari. De asemenea, să nu ne urcăm la volan obosiţi sau sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor interzise prin lege. Nu în ultimul rând, să ne luăm toate măsurile de precauţie în locuinţe, pentru ca toate instalaţiile noastre să funcţioneze corect”, a adăugat Bogdan Opriţa. Animalele de companie, afectate de petarde și artificii