Tânăr din Olt mort după ce a încercat să ascundă droguri în gură 

Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și a murit, chiar sub ochii polițiștilor

Politist
Politist sursa foto pixabay

Gest disperat al unui tânăr din Olt, prins cu droguri în trafic. Bărbatul se afla în mașina unui prieten, când au fost opriți marți seara, în Slatina, pentru un control de rutină. Pentru a scăpa de plicul cu droguri avut la el, tânărul l-a băgat în gură, l-a mestecat și a înghițit praful alb din el. La scurt timp, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și a murit, chiar sub ochii polițiștilor, potrivit digi24.ro.

 Incidentul a avut loc marți seara, în jurul orei 22:25, pe strada Tudor Vladimirescu din Slatina, județul Olt. Echipajul mixt, format dintr-un polițist și un jandarm, a oprit un autoturism condus de un tânăr de 33 de ani, din Râmnicu Vâlcea.

 În mașina erau, în total, 6 persoane, oamenii legii solicitând ajutorul jandarmilor pentru legitimarea și pentru controlul corporal al acestora. „În timpul efectuării controlului corporal, polițistul a observat că una dintre persoane (un tânăr de 31 de ani, din județul Olt) mesteca ceva, ce părea a avea consistența unui obiect din material plastic. Polițistul i-a solicitat să scoată obiectul respectiv. Tânărul s-a conformat, iar obiectul s-a dovedit a fi un plic din material plastic, în interiorul căruia se aflau resturi dintr-o substanță de culoare albă”, transmite IPJ Olt.

Tânărul le-a spus polițiștilor că în interiorul plicului s-ar fi aflat aproximativ 2- 2,5 grame de substanță cu efect psihoactiv. Asupra lui, oamenii legii au descoperit și o țigaretă confecționată artizanal. 

 „Polițiștii au solicitat, de urgență, prezența Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Deoarece tânărul a intrat în stop cardio-respirator, polițistul a efectuat manevrele de resuscitare. Echipajul medical ajuns la fața locului a continuat efectuarea manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat, fiind declarat decesul”, mai transmit reprezentanții IPJ Olt.

 În urma controlului corporal, oamenii legii au găsit mai multe pliculețe cu material vegetal și o folie de aluminiu ce conținea un praf alb cristalizat asupra unui tânăr de 22 de ani din Slatina.

Și în mașină au fost găsite trei țigarete artizanale cu conținut vegetal, două pastile de culoare maronie, o punga cu o substanță albă și mai multe plicuri cu material vegetal tocat, spun polițiștii. După ce a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat rezultat negativ, șoferul a fost dus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. Rezultatele analizelor vor spune dacă tânărul de la volan consumase sau nu substanțe interzise. Trupul tânărului decedat a fost dus la morgă. Autopsia va stabili cu exactitate cauzele decesului. Animalele de companie, afectate de petarde și artificii