Indonezia își vaccinează la urmă vârstnici

Adulții din forța de muncă, prioritari

Dacă în mare parte dintre țările lumii printre primii vaccinați sunt și persoanele în vârstă, în Indonezia aceștia sunt lăsați la urmă. Măsura poate părea deplasată, însă, scopul este acela de a atinge rapid imunizatea de grup, dar mai ales de a revigura economia.

Programul de vaccinare în masă contra Covid-19 va începe în Indonezia săptămâna viitoare, după ce agenția pentru medicamente din această țară cu circa 270 de milioane de locuitori își va da acordul, în condițiile în care 700.000 de doze de vaccin deja au fost distribuite pentru administrare, transmite Reuters, citat de hotnews.

Decizia Indoneziei de a-i considera prioritari pe adulții din forța de muncă, nu pe vârstnicii mai vulnerabili în fața coronavirusului, cu scopul de a atinge rapid imunitatea de grup și a revigora economia, va fi urmărită cu interes de alte țări care vor să-i vadă efectele.

Adulții care muncesc sunt în general mai activi, mai sociabili și călătoresc mai mult, așa că această strategie ar trebui să reducă transmiterea comunitară mai repede decât vaccinarea persoanelor vârstnice

Dale Fisher

„Bineînțeles că oamenii mai în vârstă riscă mai mult să facă o formă severă a bolii sau să moară, așa că vaccinarea lor are și ea o justificare. Consider că ambele strategii au argumentele lor”, a explicat Dale Fisher de la școala de medicină Yong Loo Lin a Universității din Singapore, potrivit sursei menționate.

Indonezia, care se luptă în prezent pentru a controla cel mai grav focar de coronavirus din Asia de Sud-Est, intenționează să vaccineze 181,5 milioane de persoane cu vârsta peste 18 ani, ceea ce reprezintă  67% din populație, în termen de 15 luni, potrivit presei locale.

Țara a primit până acum aproximativ 700.000 de doze din vaccinul Sinovac Biontech și urmează ca în lunile viitoare să primească și doze ale vaccinului creat de Pfizer, precum și cel dezvoltat de AstraZeneca și Oxford.

Citește și: Johnson: „Anglia, în lock-down total”

#News