Incendiu de amploare la un centru de reciclare a deșeurilor de lângă București

Potrivit forțelor de intervenție, stivele cu deșeuri au 10 metri înălțime, fiind alertate 9 autospeciale de stingere și 6 cisterne. .

Un incendiu de amploare a avut loc la un centru de colectare din localitatea Chitila unde ard 35-40 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice, în special aparate frigorifice decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare, a transmis Ministerul Mediului. La fața locului s-au deplasat comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit forțelor de intervenție, stivele cu deșeuri au 10 metri înălțime, fiind alertate 9 autospeciale de stingere și 6 cisterne. Pompierii încearcă stingerea incendiului.

 Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu,  la locul unde a izbucnit incendiul erau depozitate 35-40 de tone carcase de frigidere, fără motor, fără freon, de la care arde spumă izolatoare. Purtătorul de cuvânt al  ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că flăcările sunt foarte mari, peste întălţimea stivelor de deşeuri, iar coloana de fum care se degajă se îndreaptă spre o zonă de hale şi depozite, locuitorii din zonă fiind sfătuiţi să ţină geamurile închise. În acest sens a fost remis mesaj prin sistemul RoAlert care avertiza asupra unui incendiu violent cu mari degajări de fum în zona Chitila oamenii fiind sfătuiți să evite pe cât posibil străzile din acea zonă. 

Flăcările au afectat peste 1.000 de metri pătrați.

„Un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit, în această după-amiază, la un centru de colectare a deșeurilor (Remat Chitila), în proximitatea municipiului București. Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află deja la fața locului, pentru a evalua situația din punct de vedere al protecției mediului. Din primele informații, în momentul de față ard 35-40 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (în special aparate frigorifice) decontaminate, care urmau să între în procesul de reciclare. Situația este monitorizată în continuare, iar după stingerea incendiului comisarii GNM vor evalua pagubele de mediu produse”, anunță Ministerul Mediului.