Municipiul Bârlad nu va avea iluminat festiv de sărbători

Primarul orașului a declarat că doar un segment foarte mic din centru va mai fi decorat cu ocazia sărbătorilor de iarnă.


 Primăria Bârlad renunță la iluminatul festiv de sărbători. Anunțul a fost făcut de primarul Bârladului, Dumitru Boroș, care a mai dispus ca toate corpurile de iluminat din primărie să fie schimbate, potrivit g4media.ro.

Edillul a subliniat că doar un segment foarte redus din centrul municipiului va mai fi decorat cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Primarul a explicat că va fi amplasat un brad de Crăciun.”Nu vom avea. Am și spus, și, mai spun încă o dată, nu vom avea, decât pe un segment foarte scurt. Vom avea bradul de Crăciun, sperăm să-l realizăm, și în Parcul ‘Victor Ion Popa’ și dacă putem fi, un segment foarte redus pe Republicii, aici în centrul orașului”, a completat primarul.

Edilul a mai precizat că, la fel ca și în anii anteriori, în eventualitatea în care printre localnici se află persoane care doresc să doneze bradul Crăciunului, ei își pot anunța intenția, fie la secretariatul Primăriei Municipiului Bârlad, fie pe pagina de Facebook a instituției.

Pomul va fi împodobit și aprins, ca în fiecare an, de Ziua Națională a României, s-a anunțat pe pagina de Facebook a Primăriei Bârlad

 Potrivit primarului Bârladului, acolo unde s-a putut face o economie, s-a făcut. De exemplu, au fost schimbate toate becurile din instituții, din primărie, fiind montate becuri pe leduri, iar unde  s-a considerat că există un exces, a fost redus și numărul de becuri.

„Am vrut să dăm un semnal către celelalte instituții spital, ce avem noi, Grădină Zoologică, bibliotecă, piață, să facă același lucru. Nu-i putem cere celor din învățământ, iar noi să stăm într-un confort, să spunem așa”, a declarat primarul municipiului Bârlad.

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat că iluminatul festiv nu va lipsi de sărbătorile de iarnă şi că se vor face achiziţii pentru suplimentarea decorurilor existente

Singura măsură pentru reducerea costurilor cu energia electrică va fi ajustarea programului de funcţionare, cu excepţia zilelor de Crăciun şi Anul Nou. Primăria Constanța va cheltui anul acesta peste 1 milion de euro pentru iluminatul festiv de Crăciun. Administrația locală de la malul mării a lansat licitația pentru achiziția de ornamente festive, prețul estimat fiind de aproximativ 6 milioane de lei cu TVA.

Primarul din Otopeni, trimis în judecată de procurorii DNA