Înainte de a investi în vagoane de tren și locomotive moderne, ori chiar în infrastructură competentă, CFR își dorește să investească bani, și nu puțini, într-un sistem care să le ofere posibilitatea controlorilor de tren să emită bilete „la purtător”, fără să mai trebuiască să folosească clasica metodă a „pixulețului”. Mai pe larg, se intenționează investirea a 10 milioane de lei în terminale ce vor servi la eliberarea biletelor instant în tren, notează SpotMedia.ro.

Prețul biletului va fi mai mare în tren

Prețul unui bilet emis prin respectivele terminale va fi mai mare în tren, excepția de la regulă fiind cea în care călătorul se urcă în vagon dintr-o stație ce nu beneficiază de ghișeu pentru vânzarea biletelor.

„Preţul se măreşte doar pentru acei călători care s-au urcat din staţii cu case de bilete de unde puteau să îşi cumpere bilete. Avem şi staţii unde nu avem case de bilete, unde nu vinde nimeni bilete şi pentru aceste staţii este normal să oferim acelaşi preţ ca şi cum am fi avut case acolo”, a spus directorul general al companiei, Dan Costescu.

De asemenea, oricine își dorește, mai ales în această perioadă, să evite cozile interminabile de la ghișee, poate apela la metoda achiziției biletelor de tren online, cu câteva zile înainte de călătorie. De reținut că sistemul online este unul care funcționează cu șuturi, însă. Mai multe detalii despre inconvenientele sistemului online de achiziționare a biletelor CFR puteți citi în acest articol: CFR, tărâmul tuturor posibilităților. O poveste pandemică.

Detalii despre cardul CFR TrenPlus

„Deocamdată, Cardul TrenPlus va rămâne în vigoare aşa cum este, pentru că a fost o măsură bună, apreciată de foarte mulţi. Modul lui de implementare se va schimba şi lui i se vor putea adăuga o mulţime de alte bonusuri şi facilităţi pentru călători în momentul în care vom implementa terminalele mobile pentru taxare la toţi conductorii noştri.

Atunci totul se va putea face mult mai frumos, se va face prin scanare, se vor putea contoriza călătoriile, se vor putea aduna kilometrii parcurşi cu CFR Călători, iar călătorii noştri fideli şi vor fi răsplătiţi pe măsură cu aceste bonusuri şi facilităţi care se vor adăuga pe Cardul TrenPlus.

El însuşi va deveni, dintr-un card pe hârtie, un card gen portofel electronic, cu un cont care va încuraja şi mai mulţi călători să vină spre noi şi să circule cu noi acolo unde doresc”, a mai susţinut directorul general.

Citește și: Pompierii ISU, eroii generației noastre. Iubitori de oameni, iubitori și de animale

#News