Loto

Că este vorba de un câștig modic sau de o sumă care ți-ar putea schimba viața, Loto rămâne și pasiune, și obsesie, și curiozitate. Chit că e un simplu joc sau o speranță complicată pe care ne bazăm, este bine să ascultăm și de sfatul celor care știu ceva mai multă matematică decât noi.

Ştefan Mandel este un matematician român și a reușit ceea ce nu au reușit mulți: a câștigat la Loto de 14 ori. Sumele sunt mari și este vorba despre Loto în România, Marea Britanie şi Australia. A ajuns în atenția presei din Franța și în atenția multor împătimiți care joacă numere noi sau preferă aceleași cifre toată viața.

”A găsit soluţia pentru a câştiga la Loto. Statistic, este mai probabil să fiţi lovit de fulger, de un asteroid sau să muriţi într-un avion decât să câştigaţi la loto. De fapt, pentru orice persoană, în medie există o singură şansă din 13.983.816 pentru a câştiga la loto. O probabilitate valabilă pentru oricine, dar nu pentru Ştefan Mandel. Acest matematician român a câştigat deja la loterie de nu mai puţin de 14 ori!” scrie publicaţia franceză Ouest-France despre matematicianul român Ştefan Mandel.

Publicaţia franceză prezintă cei cinci paşi ai formulei românului: 

Primul pas: calculaţi numărul total de combinaţii posibile. Pentru o loterie în care regula este, de exemplu, găsirea a şase numere bune între 1 şi 40, numărul combinaţiilor posibile este de 3.838.380. 

Pasul doi: După calcularea numărului de combinaţii posibile, Ștefan Mandel şi-a propus să găsească loteriile cu un câştig de trei ori mai mare decât numărul de combinaţii posibile. Un pas esenţial pentru a vă asigura că obţineţi o sumă atractivă în comparaţie cu banii investiţi în bilete.

Pasul trei şi nu în ultimul rând: investiţi suma necesară, uneori cu ajutorul complicilor, pentru a cumpăra un bilet de loterie pentru fiecare dintre combinaţiile posibile. 

Al patrulea pas: depuneţi biletele de Loto la distribuitorii autorizaţi.

Al cincilea pas: câştigaţi marele premiu. În cazul unui câştig de 10 milioane de euro, cu biletele care costă un euro, jucând fiecare combinaţie, puteţi câştiga 6.161.620 de euro, după plata taxelor.

Citește și: Renunțarea la ora de iarnă: între anxietate și superficialitate

#News