Povestea de azi este despre eternul Internet de care depindem zilnic. De care ne plângem zilnic. Despre care spunem că ne este indispensabil și despre care mulți spun că o să ne fure viețile, actele și viitorul. Cu toate acestea, viitorul sună bine și România se mișcă frumos tehnologic. Și Internetul ne face cu ochiul.

Compania românească CryptoDATA face niște pași către stele și lansează în stratosferă primul ansamblu de echipamente pentru a testa comunicarea globală encriptata Voice Over Blockchain Protocol. Ovidiu Toma, CEO al companiei, a declarat pentru G4Media că proiectul a fost un succes: balonul meteo care a ridicat satelitul a ajuns la 38.600 de metri și totul a funcționat conform așteptărilor.

Nu suntem tocmai comparabili cu SpaceX sau Elon Musk, dar arătăm că se poate. Și ce se poate.

Proiectul companiei românești se numește GLOBAR și este o nouă rețea globală care are ca scop comunicarea și transferul de date între terminalele utilizatorilor. Nu sună deloc rău.

Și, până la urmă, ce este CryptoDATA?

Vorbim de o companie cu capital 100% românesc și este, potrivit reprezentanților ei, un pionier în dezvoltarea tehnologiilor blockchain.

”Una dintre cele mai inovative invenții este tehnologia de comunicare criptată VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Acest protocol este în prezent implementat în dispozitivele IMPulse K1 și WHIM laptop.

Aceste dispozitive sunt la momentul actual unele dintre cele mai sigure dispozitive criptografice, destinate publicului larg. Unicitatea deviceurilor este oferită de cheia fizică de criptare care este deținută de utilizator oferindu-i acestuia securitate și descentralizare prin arhitectura blockchain” se arată într-un comunicat al companiei.

Ovidiu Toma, CEO-ul companiei CryptoDATA:

“Proiectul GLOBAR reprezintă cel mai important asset al companiei noastre. Acest ecosistem este de fapt o rețea descentralizată de comunicare securizată prin tehnologia blockchain. Pe scurt reprezintă un nou internet ce poate fi folosit de toată lumea fără restricții sau aprobări. Punctul forte al acestei tehnologii este protocolul de comunicare dezvoltat si patentat de CryptoDATA, VOBP (Voice Over Blockchain Protocol).

Și acum, liber la teorii ale conspirației.

Citește și: Dacă nu te temi de poliție, te temi de bodycam

#News