Sunt de ajuns 2 minute pe Strada Nicolae Paulescu ca să faci diferența între doi primari. Sau, e de ajuns un videoclip de 2 minute pentu a vedea o parte de București îngropată în buruieni, mizerie și praf. Ce se mai observă? Că oamenii fac ce pot și primăria doarme cât poate. O luptă care durează de ani buni: locatarii contra primarului. Și Bucureștiul contra politicienilor de carton.

Nu aș numi vizită ceea ce am văzut în videoclipul de pe Facebook al lui Cristian Popescu Piedone. Aș numi-o invitație. O invitație pentru oricine, fie că locuiește în București sau în orice alt oraș din țară.

Ne mândrim cu părți de București în care se investește. Părți care se schimbă, care renasc și părți care sunt sponsorizate. Pentru că găsești și sponsori și ajutor atunci când intenția există.

Adevărul din videoclip e că, în unele zone, intenția nu mai există de ani buni. A fost înlocuită cu indiferența autorităților. Oamenii tac și repară singuri. Ce și cât pot. Iar buruienile cresc singure. Cât de înalte pot.

”Să vedem în acest cartier ”minunat” din spatele Palatului Cotroceni cum arată o scară de bloc. Oamenii s-au autogospodărit, au pus pietricele, că autoritatea… (doarme).

Oare oamenii aceștia nu si-au plătit taxele, impozitele? Băncile arată cum arată și priviți și această vegetație minunată, care, în mod normal, ar fi trebuit să fie întreținută de autoritatea locală…

Mergem și la a doua intrare. Cum să iasă bătrânii, chiar acum, în pandemie, și să stea și ei pe o bancă? Că de vopsit, cred că tot ei le-au vopsit. Să-i dea Dumnezeu sănătate domnului primar Vanghelie că, de la el încoace, n-a mai făcut nimeni nimic. Ia uitați! Băncile au fost puse de Marian Vanghelie. Și, după el, s-a ales potopul. N-a mai făcut și n-a mai întreținut nimeni nimic. Stăm ”bine” și cu intrările în bloc…e un cartier rezidențial, emblema Sectorului 5”.

Se spun multe în videoclip și se văd și mai multe. La fel cum multe ”embleme” ale Bucureștiului devin uitate fix după alegeri.

Citește și: Gabriela Firea, încă o șosea la „raport”

#News