FOTO http://epochtimes-romania.com/
FOTO http://epochtimes-romania.com/

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat joi, referindu-se la cei doi candidaţi pentru Consiliul General al Capitalei care au făcut parte şi din PSD, că aceştia au intrat în partid înaintea sa, că „muncesc de ani de zile în USR” şi au primit votul colegilor, anunță AGERPRES.

Foști PSD-iști, în echipa USR. Barna își pune cenușă în cap

„Da, ştiam. O parte din colegii mei au aflat acum, cei care nu cunoşteau informaţia. Sunt în partid dinainte să fi fost eu membru în USR. Sunt printre primii oameni care au intrat în USR, chiar în perioada de început, a lui Nicuşor Dan. Sunt oameni care, într-adevăr, în perioada de studenţie au făcut parte din PSD. Au anunţat lucrul acesta de la bun început. În momentul în care au intrat în partid, la alegerile din 2016, nu au candidat. Noi avem acele criterii de integritate care spun că trebuie să nu fi fost în conducerea unui alt partid. Şi nu a fost niciunul dintre ei în conducere. După care, să fi avut o perioadă de doi ani, să nu mai fi desfăşurat activitate politică. Sunt oameni care muncesc de ani de zile în USR şi au primit votul colegilor”, a precizat Barna, într-un interviu pentru Europa FM.

Ariel Chiş şi Andrei Rigu reprezintă excepţii

„Dincolo de asta, discuţia este în momentul de faţă deschisă în partid pe subiect, dar mi-e greu să fiu mai critic de atât pe acest subiect, pentru că sunt doi tineri – chiar tineri, la început de drum – care într-adevăr, în perioada de studenţie au făcut parte şi din PSD. Nu e un lucru de laudă. Calitatea aceasta de membru într-un alt partid şi de membru USR, acuma, este o chestiune de derogare. Adică, sunt excepţii. Şi pentru cei doi colegi, la momentul acela, au avut derogările respective şi au fost votaţi acum de către ceilalţi colegi, care le-au apreciat implicarea şi munca. Aceasta e realitatea factuală”, a mai afirmat Dan Barna.

Citește și Firea știe cine a poluat masiv Capitala: Aștept să spună public adevărul

USR Bucureşti şi-a desemnat candidaţii pentru Consiliul General al Capitalei, în fruntea listei aflându-se Ana Ciceală (consilier municipal, candidat la Primăria Sectorului 3), Ariel Chiş, Manuela Mureşan (consilier local Sector 1), Elena Tudose şi Gabriel Rău.

#NEWS