Sorina Pintea / foto: TheEpochTimes

Ionuț Pintea, fiul celebrei martire, Sorina Pintea, a fost încolțit de către jurnaliști care nu au scăpat ocazia de a-l lua la întrebări în legătură cu durele condiții de detenție ale mamei sale. Poate cea mai controversată dintre declarațiile acestuia a fost cea potrivit căreia, atât el cât și mama sa fac parte dintr-o familie normală din punct de vedere financiar.

Concluzia directă pe care o putem trage din această declarație a sa este că în România doar familiile politicienilor sunt normale. Că-n rest, jale și jelanie, vorba lui Rareș Bogdan. Și-apoi, dacă domnul fiu al Sorinei Pintea consideră că cineva care primește 120.000 lei mită face parte dintr-o familie normală, înseamnă că tot sistemul românesc de valori a luat-o rău la vale. Sau poate sunt eu răutăcioasă, cine știe? Poate exact de-aia a exclamat Pintea „Super tare!” când a văzut suma respectivă. Adevărul e că și eu aș exclama!

„Nu credeam că i se putea întâmpla așa ceva. Eu, fiind tot timpul lângă ea, știu că e o femeie corectă, onestă, i-a ajutat pe foarte mulți. A fost OK cu toată lumea. A încercat de multe ori să-i ajute pe cei pe care alții nu-i ajutau. Și la minister ea pleca la ora 7 și se întorcea pe la 23. Îi spuneam: Mama, chiar lucrezi foarte mult, chiar extrem de mult. Despre acuzații, așteptăm finalizarea anchetei și să vedem ce dispun judecătorii, nu pot să comentez o anchetă în curs. Noi trăiam simplu. Trăiam ca orice altă familie din România. Iar eu muncesc la o companie privată și pot să spun că nu am avut un standard de viață foarte ridicat, adică trăim ca orice familie normală. Nu am stat să discutăm foarte multe aspecte, dar a spus că este bine și abia așteaptă să vină acasă ”, a spus Ionuț Pintea, fiind întrebat dacă familia lui avea nevoie de bani.

Cât despre condițiile de detenție ale mamei sale și depre nevoile sale speciale, dat fiind stadiul bolii, Ionuț Pintea a spus că mama sa mănâncă ceea ce i-a fost recomandat conform cu boala autoimună de care suferă, mâncarea fiindu-i adusă chiar e avocații acesteia.

Citește și: Marian Godină povestește despre spitale, Pintea și droguri

#News