Vasile Dîncu

Președintele interimar al Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a afirmat luni, într-un interviu acordat Mediafax, că alegerile ar trebui amânate până în luna martie anul viitor. Mai mult, acesta consideră că moțiunea de cenzură pe care social-democrații au anunțat-o pentru jumătatea lunii august are la bază chiar organizarea alegerilor, în plină epidemie de coronavirus.

„Moțiunea de cenzură este o cerere socială, un val de emoții negative față de Guvern, se poate întâlni cu un proiect politic care să arate unitatea Parlamentului, să arate că există opoziție puternică, să arate defectele pe care le are în acest moment Guvernul. Nici PSD, nici alte partide nu au comunicat sistematic. De asemenea, activul de partic ca să fie mobilizat pentru 27 septembrie, vrea sânge, vrea o bătălie pe care să o vadă la centru și pe care să o poată apoi duce în teritoriu. Eu cred cp nu poți argumenta căderea Guvernului numai prin greșelile pe care le-a făcut. Această moţiune trebuie argumentată şi prin dorinţa Guvernului de a face alegeri în vreme de coronavirus”, a menţionat Dîncu.

Președintele interimar este de părere că cel mai bun moment pentru alegeri ar fi luna martie. Acesta se bazează pe previziunile făcute de Raed Arafat, cu privire la vârfurile de infectări din toamnă.

„Putem presupune că prin martie ar putea fi făcute cele două alegeri, la un interval de o săptămână-două. Suntem în scenariile cele mai rele. Cred că în septembrie o să fie foarte complicat să duci oamenii la secții, cred că Guvernul ar putea să piardă mult mai mult dacă se încăpățânează să le țină la acest moment”, a mai spus Dîncu.

Altfel, sociologul Dîncu este dorit de PSD ca un contracandidat a lui Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca.

#News

Citește și: Buzatu îl provoacă pe Dîncu cu o contracandidatură