Sursa foto: captură video Youtube

La cea de-a 64 gală a premiilor Grammy, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski le-a cerut artiștilor  să nu tacă și să vorbească despre invazia rusească întregii lumi prin cântecele lor.

Acesta a precizat că „tăcerea este moarte”, iar rolul lor este să „spună adevărul” prin versuri.

Mesajul președintelui ucrainean a fost transmis de pe ecranul din sala M GM Grand Garden Arena din Las Vegas, unde a avut loc anul acesta decernarea premiilor Grammy.

Dezastru în Ucraina. Zeci de civili au fost masacrați de armata rusească

 „Muzicienii noştri nu se îmbracă de gală, au fost nevoiţi să iasă să lupte pentru a apăra libertatea de a putea iubi, a trăi şi a face ca muzica să fie ascultată”, a spus Zelenski, potrivit news.ro.

După intervenția acestuia, cântărețul John Legend a interpretat la pian melodia „Free”, alături de Lyuba Yakimchuk, o poetă din Ucraina din regiunea Donbas. Aceasta a reușit să fugă din țară în urmă cu câteva zile din calea gloanțelor. De asemenea, scena s- a luminat în albastru și galben, în timp ce pe ecran au fost proiectate imagini ale războiului.

Totodată,organizatorii evenimentului au pus la dispoziția spectatorilor un număr de contact pentru cei care au vrut să doneze bani pentru ucrainenii care au fost nevoiți să își abandoneze casa din cauza invaziei rusești.

Reamintim că președintele Ucrainei a trimis un mesaj dur lumii întregi după crimele pe care armata rusă le-a făcut în Bucea, la Irpin și Hostomel. Acesta a declarat că mulți dintre oamenii care și-au pierdut viața „au fost torturați până la moarte”, ei trăind înaintea invaziei în liniște și pace.

„Cum a fost posibil ca trupurile lor să fie pângărite chiar şi după moarte? De ce au zdrobit trupurile oamenilor cu tancuri? Ce i-a făcut oraşul ucrainean Bucea Rusiei voastre? (…) Vreau ca liderii Federaţiei Ruse să vadă cum sunt îndeplinite ordinele lor. Astfel de ordine. O astfel de împlinire. Şi responsabilitate comună. Pentru aceste crime, pentru aceste torturi, pentru aceste braţe rupte de explozii care zac pe străzi. Pentru împuşcăturile în cap, din spate, în oameni legaţi. Aşa va fi perceput acum statul rus. Asta este imaginea voastră. Cultura şi aparenţa voastră umană au pierit odată cu bărbaţii şi femeile din Ucraina la care aţi venit”, a spus Zelenski, potrivit news.ro.

Citește și: Gentleman pe covorul roșu. Actorul Sir Anthony Hopkins a revenit la gala Premiilor Oscar