Boc: „Răsucești cuțitul în rană și mai pui și sare”

Primarul Clujului, atac la „vârful” PNL

Primarul Clujului, Emil Boc s-a declarat nemulțumit de faptul că PNL a cedat celor de la UDMR funcția de prefect al județului. Acesta consideră că este un gest de sfidare, dar și de umilință, din partea conducerii centrale față de cea din Cluj.

„Răsucești cuțitul în rană și mai pui și sare. E fără cuvinte. E un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL față de organizația PNL Cluj. Am fost președinte la acest partid vreo șapte ani de zile, dar niciodată Clujul nu a fost așa umilit. Cum nici nu am umilit în calitate de președinte alte organizații. Că le place unora, că nu le place, organizația a adus cele mai multe voturi. E o palmă dată tuturor colegilor din PNL. Conducerea centrală ne-a sfidat! Asta doare și așa cum am spus într-o emisiune anterioară, s-au trecut niște linii roșii, în relația dintre conducerea centrală și cea de la Cluj. Aceasta este vocea unanimă a colegilor.  Evident că mă interesează respectarea legii de către noul prefect, inclusiv a simbolurilor naționale. Nu am de gând să tolerez niciun derapaj”, a declarat Emil Boc, la Napoca FM.

Cluj, oraș de referință

Emil Boc a  precizat că nu are nicio problemă cu prefectul nominalizat din partea UDMR, Tasnadi Istvan Szilard, pentru care are însă două „pretenții”: să respecte legile și simbolurile României.

„Cu partidul nostru este o problemă, dar orașul și contextul de aici trebuie să rămână de referință. Nu-l cunosc pe noul prefect și nu am nimic cu persoana sa. Am doar două pretenții: să respecte legile statului român și simbolurile naționale”, a mai spus Emil Boc.

Conducerea PNL, plină de incompetenți

Se știa demult starea de nemulțumire cu privire la numirea unui prefect de la UDMR, la Cluj, cel mai vocal fiind șeful CJ, Alin Tișe.

„Conducerea PNL este cea care aduce mari prejudicii, enorme, acestui partid şi datoria mea şi a noastră este ca la viitorul congres acest partid să reintre în normalitate şi în parcursul său firesc. Aceşti incompetenţi care vremelnic conduc PNL vor rămâne în istorie ca nişte personaje despre care nimeni nu o să-şi mai amintească nimic.

Am făcut tot ce este omeneşte posibil ca să schimb această decizie, dar, din păcate, nu am reuşit. (…) Este o palmă dată clujenilor, ardelenilor şi filialei Cluj a PNL. Îmi exprim public scuze clujenilor pentru această decizie, întrucât PNL Cluj era îndreptăţit să aibă acest post de prefect. Voi continua din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean să lupt pentru oamenii acestui judeţ, iar în prezent analizez posibilitatea, în şedinţa din martie a forului judeţean, a schimbării vicepreşedintelui UDMR de la Consiliul Judeţean”, a declarat, miercuri, Alin Tişe, într-o intervenţie la zcj.ro.

Citește și: Emil Boc: „Sunt linii pe care nu avem voie să le trecem niciodată”