Hârtia igienică, la mare căutare în Australia

Suntem în plină pandemie de Coronavirus. Nu mai e un secret pentru nimeni. Toate publicațiile vuiesc deja pe tema asta, panica s-a instalat și ea în sufletele tuturor celor de pe Facebook. Noi ce mai mâncăm dacă vine virusul cel hapsân peste noi? Medicamente și injecții, oameni buni!

În România vorbim despre o panica generală legată de mâncare. În Australia situație e diferită. Grija lor este orientată spre alte nevoi primare.

Românii cu fasolea, australienii cu hârtia igienică

Dacă la noi s-au cumpărat kilograme întregi de fasole pentru a le lăsa, probabil, moștenire generațiilor ce vin după noi, iată că australienilor le pasă mai mult de hârtia igienică.

Te-ai putea întreba de ce la noi nu s-a dus tot stocul de hârtie igienică din supermarketuri, așa cum s-a întâmplat la ei? Hai că răspunsul este unul extrem de simplu. Să o luăm sistematic.

În primul rând

Românul știe că dacă nu mănânci corespunzător, nu prea ai la ce să folosești hârtia igienică după aia.

În al doilea rând

Românul a trecut prin comunism, prin sărăcie. Nu se cramponează el dacă nu are hârtie. Atât timp cât există ziare prin casă, situația e ca și rezolvată! Iar dacă n-ai ziare, nicio problemă, se găsesc soluții alternative. Om fi noi săraci, dar la capitolul inventivitate suntem pe primul loc mondial.

Despre ce este vorba, mai exact? Despre un supermarket australian care a raționalizat hârtia igienică la patru pachete per cumpărător. S-a ajuns la situația asta critică întrucât la fel cum noi am curățat rafturile de tot ceea ce înseamnă mâncare neperisabilă, așa au nimicit ei tot stocul de hârtie. Pesemne se anunță vremuri grele și pe la ei.

„Măsura va ajuta la creșterea stocurilor”, a anunțat respectivul supermarket australian într-un comunicat.

Citește și: Cum se mănâncă românii între ei

#News