Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat, marți, că este foarte probabil ca în Timișoara  să se impună măsura de carantinare a orașului și zonei metropolitane, având în vedere că se apropie de rata de infectare de „borna” 6 cazuri la mia de locuitori.

„Suntem la o rată de infecție, în Timișoara, de aproape 6 la mia de locuitori, asta înseamnă că intrăm într-un scenariu de creștere exponențială. Trebuie să spun, din păcate, că este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a orașului și de fapt a întregii zone periurbane. Ieri, DSU a dat o comunicare ca localitățile care depășesc rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori trebuie să trimită concluziile lor privind necesitatea impunerii măsurii de carantină sau justificarea pentru neinițierea carantinării.

Scopul principal trebuie să fie ca la sfârșitul lui decembrie să putem sărbători un Crăciun cât de cât normal și să salvăm cât mai multe vieți posibil.

Dacă privim cifrele în față, atunci dacă realizăm că oricum la un moment dat o să trebuiască să carantinăm zona metropolitană Timișoara. Poate e mai bine decât mai târziu, pentru că bineînțeles, cu fiecare zi ce cresc infectările este mai greu să le limităm”, a declarat Dominic Fritz.

Bistrița, la dublu față de județ

C.J.S.U. Bistrița-Năsăud a raportat astăzi, 3 noiembrie 2020, o incidență de 5,53/1000 locuitori în municipiul Bistrița. „Astfel, numărul cazurilor de infectări cu SARS-Cov-2 se apropie de un prag critic ce poate atrage în perioada imediat următoare instituirea carantinei zonale! Nerespectarea măsurilor individuale de protecție este factorul care stă la baza răspândirii cazurilor de îmbolnăviri. Comitetului Județean pentru Situații de Urgență îi revine responsabilitatea de a implementa măsurile legale care se impun pentru a contribui la limitarea răspândirii virusului pentru protejarea cetățenilor. Amintim că măsurile de carantină zonală implică, printre altele, restricționarea circulației în afara municipiului!”, se arată în comunicatul Prefecturii Bistrița-Năsăud.

Astfel, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 7.733 de noi cazuri de infectare cu Covid 19, din 30.336 de teste efectuate.

Citește și: Marțea neagră. 120 de decese în 24 de ore, aproape 8.000 de noi cazuri de Covid

#News