foto twitter

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că, de aproximativ o săptămână, România e în faza descrescătoare a epidemiei de coronavirus și că ne putem gândi la vacanțe. Deși încă sunt persoane internate la terapie intensivă și vom mai auzi că s-au înregistrat decese, Nelu Tătaru vede luminița de la capătul tunelului: se va încheia pandemia, mai devreme sau mai târziu.

„Vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese, 1.159 decese, încă mai avem 17.700 de cazuri în total”, a spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru, veste așteptată de români

Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei.

Ministrul a subliniat ca toate relaxările trebuie sa vină treptat şi nu se poate pune problema să renunţăm la măşti şi distanţare socială.

„La distanțare socială nu putem renunța, la portul măștii în interior, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă nu putem renunța. Sunt măsuri care vor trebui să rămână odată cu relaxarile care vor veni, pe care trebuie să le facem în condiții de precauție. Numai așa le putem gestiona”, a adăugat el.

#NEWS