EduBuzz este proiect educațional destinat copiilor și tinerilor din satul Augustin, Brașov. Este un proiect la început și are ca scop recondiționarea autobuzelor vechi și nefolosite și transformarea lor în spații afterschool pentru copii.

Ideea aparține unor învățători din satul braşovean. Aceștia au licitat pentru o maşină scoasă din circulaţie şi insistă pe faptul că achiziționarea autobuzelor și primirea banilor pentru transformarea lor reprezintă începutul, iar ei au trecut deja de acest pas.

Următorul pas important ar  însemna găsirea unui teren în satul brașovean unde să amplaseze autobuzele.

”Copiii au nevoie să-și limpezească ochii, să-și dezmorțească mușchii. Un teren (sau două, după posibilități) cu încrederea că putem construi pe termen lung, că ne putem apuca de lucru în interior și exterior”, au scris cei de la EduBuzz pe pagina de Facebook.

Mai mult decât atât, Simona Halep s-a alăturat cauzei EduBuzz, donându-şi ziua de naştere pentru ca acest proiect să reușească.

”Dacă ar fi să mă gândesc la un cadou pe care aş vrea să-l primesc de ziua mea, acesta ar fi să le arăt unor învăţători dintr-un sat al României, cât de mulţi oameni le sunt alături. Aş vrea să-i ajutăm să transforme un autobuz ruginit, salvat de la fiare vechi, într-un afterschool pentru toţi copiii din sat. Orice contribuţie, oricât de mică, de la cât mai mulţi oameni din toate colţurile lumii, le-ar da curaj celor doi tineri şi ar face din aniversarea mea o sărbătoare cu adevărat reuşită”, a spus Simona Halep.

Referitor la fonduri, acestea vor fi strânse și de Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de Bine, care au decis să se implice în proiectul Edubuzz.

„În comuna Augustin sunt foarte mulţi copii care locuiesc în condiţii dificile, în case sărăcăcioase, răsfirate pe dealuri sau în zone inundabile de pe malul Oltului. Foarte mulţi copii ajung, din cauza a 3 ani de repetenţie sau a ruşinii de a mai veni la şcoală dacă au rămas repetenţi, în imposibilitatea de a mai continua studiile astfel.

După Microduş, duba transformată în duş mobil, vom aduce la lumină Edubuzz, un centru de zi colorat, în care copiii să intre curioşi şi din care să plece la finalul zilei cu un zâmbet larg, dar şi cu informaţii valoroase. Şi când însoţitori pe acest drum le sunt profesori ca Natalia şi Adrian, e o bucurie să te implici”, au spus Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de Bine.

Citește și: Simona Halep vorbește despre idolul adolescenței: ”Mi-a fost rușine să-i cer autograf”

#News