Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit la Digi24 despre numărul crescut și susținut de cazuri de Covid-19, din ultimele zile, De asemenea, acesta a mai menționat că aproximativ 179 de pacienți, dintre cei 583 aflați la în secțiile ATI, se află sub ventilație mecanică, starea lor de sănătate fiind una destul de precară, în acest moment.

„Sunt 583 de pacienţi la Terapie Intensivă dintre 179 sunt cei care sunt pe ventilaţie mecanică. Dar nu doar Terapie Intensivă, ci adresabilitatea pe care o vedem la unităţile de primire urgenţe pentru patologie respiratorie sau pentru febră, precum şi aglomerările din secţiil de boli infecţioase sau pneumologie, spitale suport Covid sunt readaptate în această perioadă. Încă de acum trei zile am recomandat DSP-urilor din judeţe să reevalueze acele spitale care erau suport Covid şi care au solicitat pentru activitate non-Covid să fie reevaluate pentru a putea ajunge la capacitatea de paturi, precum şi a disponibiliza tot ce înseamnă 10% din paturile de Terapie Intensivă în rezervă pentru orice eventualitate. În acest moment stăm pe 2.064 de cazuri, încercăm să stabilizăm o medie sau un platou la 2.000 de cazuri, dar nu ţine doar de noi”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Când și cum se poate impune carantina?

Ministrul Nelu Tătaru a declarat că orice localitate care trece de indicele 3, poate fi trecută în carantină.

„Carantinarea unei localităţi se face atunci când avem o transmitere comunitară liberă şi când avem un indice peste 3. Sunt şi localităţi care au un indice peste 3, dar focare constituite în instituţii pentru bătrâni, pentru pacienţii neuropsihici, în spitale, acestea sunt deja izolate şi carantinate, nu va fi carantinată acea localitate. Se judecă fiecare caz în parte, fiecare focar în parte, fiecare localitate în parte. Ce vedem acum este evoluţia după o vară întreagă şi reluări de activităţi şi în care avem nişte precauţii care există de la începutul verii când am început relaxările”, a mai spus Nelu Tătaru.

Citește și: Tătaru: „Eu nu mă aştept la un nou lockdown, mă aştept ca toată lumea să respecte nişte reguli

#News