Lucian Bode / FOTO: Guvernul României

Parchetul Judecătoriei Pitești a declinat către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti dosarul penal deschis după accidentul auto în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Mașina în care se afla ministrul Transporturilor aparține SPP și era condusă de un ofițer SPP. După accident, acesta avea obligația să anunțe Parchetul Militar despre incident, fapt care nu s-a întâmplat.

 „Orice instituție militară este obligată să raporteze Parchetului Militar orice incident. SPP nu ne-a raportat acest incident, astfel că joi dimineață am trimis o adresă oficială, dar nu ne-au răspuns nici la aceasta. În aceste condiții, Parchetul Militar va face verificări și în privința neraportării acestui accident de către SPP”, a declarat Bogdan Pîrlog, pentru Hotnews.

Drum cu peripeții

Accidentul s-a produs în localitatea Dumbrăveşti, iar într-un sat învecinat, Zamfirești, Daniel Chițoiu, fost ministru al Finanţelor a provocat anul trecut un alt accident, mult mai grav. Chițoiu a lovit atunci frontal o maşină care circula regulamentar, iar doi oameni au murit. Iar într-o altă goană nebună, a fostului vicepremier Gabriel Oprea, a murit poliţistul care îi deschidea drumul, Bogdan Gigină.

Graba strică treaba

Președintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că poate fi făcută cu greu o comparație între accidentul produs în coloana oficială a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea și cel în care a fost implicat Lucian Bode. Întrebat dacă consideră că ministrul Transporturilor ar trebui să demisioneze, Iohannis a răspuns: „Nu cred”.

Citește și: Ciutacu, despre Bode și linia continuă: „Acum tac ca c***-n tufă”

#News