Klaud Iohannis

În cursul zilei de astăzi, președintele Klaus Iohannis a susținut o nouă conferință de presă în care a răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți la Palatul Cotroceni. Printre altele, președintele a vorbit despre situația incertă a măștilor promise populației, despre accidentul ministrului Transportului Lucian Bode, cât și despre moțiunea de cenzură proaspăt încheiată.

Mesajul de început al președintelui Iohannis

„Fac un nou apel: Dragi români, continuați să fiți responsabili! Virusul, în absența unui vaccin, are o singură barieră: grija fiecăruia pentru propria persoană și pentru cei din jur. Protejați-vă așa cum deja știm cu toții: mască, distanță, igiena mâinilor. Este deja evident că acestea sunt singurele arme pe care le avem în confruntarea cu acest virus. Guvernul, autoritățile, au luat și continuă să ia măsurile necesare. Sigur, nu este totul perfect, pot fi recunoscute și corectate acele erori, însă fiecare dintre noi duce propria luptă. În toate țările lumii sistemele de sănătate au fost supuse unei presiuni extreme. România nu a fost o excepție. Mulțumesc încă o dată cadrelor medicale pentru profesionalismul lor, dar lupta încă nu s-a încheiat. Fac apel la cadrele medicale, la managerii de spitale, să continue muncă începută, să mențină dotarea spitalelor la un nivel ridicat. Acestea sunt problemele reale ale României, iar autoritarile fac tot posibilul pentru a găsi rezolvările”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Cât despre Bode, „regretabil”

”În primul rând, pot să spun că este regretabil că se întâmplă un accident, chiar și atunci când în mașină este un demnitar. Din acest incident putem trage 2 concluzii.

1. Nu este bine să te grăbești când vrei să ajungi cu mașina undeva

2. Se vede foarte clar nevoia dezvoltării infrastructurii

Partea bună este că nimeni nu a fost rănit. În rest, autoritățile competente își vor face treaba. ”, a adăugat Klaus Iohannis.

„Se vor găsi soluții”

„Autoritățile vor face ce scrie în contract. Înțeleg că s-a început livrarea măștilor. În rest, sunt detalii care le pot explica cei care au încheiat contractul. Cu siguranță se vor găsi soluții. Multe administrații au început să procure măștile”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: „Război” în Sectorul 1. Fără măști, fără tablete la început de an școlar

#News