Președintele UDMR a declarat într-o conferinţă de presă organizată cu prilejul lansării candidaţilor UDMR Covasna la alegerile locale faptul că Guvernul Orban devine din ce în ce mai iresponsabil, declarând că „nici măcar nu au vrut să guverneze, au vrut doar să organizeze alegeri anticipate şi am spus că în jazz improvizaţia este baza, dar în politică improvizaţia este moartea”.

Kelemen Hunor: „În opt ani de zile am avut vreo 13-14 guverne. Nu poţi să guvernezi dacă există această permanentă schimbare”

„Criză politică e în România din 2012, de când a fost înlăturat guvernul Ungureanu, de atunci avem o criză politică. În opt ani de zile am avut vreo 13-14 guverne. Nu poţi să guvernezi dacă există această permanentă schimbare, nu ai programe, nu poţi să pui în aplicare un program dacă permanent se schimbă. Este o improvizaţie totală permanentă şi de şase luni de zile e şi mai şi, fiindcă ăştia nici măcar nu au vrut să guverneze, au vrut doar să organizeze alegeri anticipate şi am spus că în jazz improvizaţia este baza, dar în politică improvizaţia este moartea (…) Asta este problema acestui guvern: nu a vrut să guverneze, a vrut să organizeze alegeri anticipate, nu a avut proiecte, viziune, program de guvernare. Când nu ai viziune, nu ai program de guvernare, nu ai proiecte, ce să pui în aplicare? Nu ai ce să pui în aplicare. Improvizezi. Se vede”, a declarat Kelemen Hunor.

În opinia lui Kelemen Hunor, principalul vinovat pentru „haosul” zilelor noastre ar fi chiar președintele Iohannis, cel care a girat pentru guvernul Orban, astfel că se face direct responsabil de consecințele alegerilor sale.

„Haosul creat din martie până azi, în această perioadă a pandemiei, este meritul şi rezultatul extraordinar al preşedintelui Iohannis, cu guvernul său minoritar şi monocolor. Deci, este şi responsabilitatea preşedintelui, el a dorit acest guvern, el vorbeşte în numele Guvernului, el conduce Guvernul. E rezultatul comun al Executivului, cu preşedinte şi cu guvernul PNL”, a mai spus Kelemen Hunor.

Citește și: Klaus Iohannis, principalele declarații ale conferinței de presă

#News