Victor Ponta

Cu toate că, pe timpuri, Anca Alexandrescu era considerată mâna dreaptă a lui Victor Ponta, fiindu-i consilieră în perioada în care acesta a ocupat funcția de prim-ministru, iată că roata se învârte și Ponta se trezește acum în postura de a fi înjunghiat pe la spate de aceasta. Arma crimei? Nu, nu un cuțit, ci un document secret cu informații despre procurorul Jean Uncheșelu. Respectivul document i-ar fi fost dat Ancăi Alexandrescu chiar de Victor Ponta, cu rugămintea de a-l prezenta presei. De menționat că Victor Ponta era, la momentul respectiv, anchetat de Uncheșelu.

„Am scos documentul din plic. Imi cerea sa-i dau documentul lui Savaliuc (Răzvan Savaliuc, jurnalist la lumeajustitiei.ro). E document secret de de serviciu, nota interna, despre Jean Uncheselu (procurorul care l-a anchetat pe Ponta), sunt niste fapte facute de Uncheselu. Evident, eu nu l-am dat pentru ca mi-a fost si teama. Dar am vorbit cu cineva din presa ca as avea niste informatii, nu am spus insa ca am documentul. A aparut documentul doi ani mai tarziu.

A doua zi Ponta mi-a zis ‘Nu te-ai dus la persoana aia, te-ai dus la altcineva. La cine te-ai dus? Ca m-a sunat Coldea (Florian Coldea, la vremea respectivă nr.2 din SRI) si mi-a zis sa ma potolesc, sa nu mai dau documente despre Jean Uncheselu. Nu-l mai da’.

Scrie pe el ca este document original, exemplar unic, de la Administratia Penitenciarelor. Uncheselu ii facuse lui Ponta dosarul Rovinari-Turceni”, a declarat Anca Alexandrescu la Realitatea Plus.

Rapid în reacții, așa cum îl știm, Victor Ponta n-a stat pe gânduri și a venit cu dreptul său la replică. Potrivit lui Ponta, adevăratul conflict s-ar desfășura în sfere mult mai înalte decât cele ale Ancăi Alexandrescu și s-ar referi, în realitate, la abuzuri și fraude săvâșite în trecut de către patronul Realitatea.

„Probabil că patronul Realitatea este supărat pentru ce am spus eu la RTV și pe Facebook despre faptul că nu a plătit sute de milioane datorii la buget și la foștii angajați, si toate emisiunile despre mine (inclusiv cu Negulescu Portocală) sunt în speranța că nu o să mai spun asemenea lucruri – care sunt adevărate! Dar o să continui să arăt adevărul despre fraudele și abuzurile respective – cu orice risc! Iar finanțarea de către Guvernul PNL cu bani de la Buget a acestei campanii împotriva mea reprezintă tot un abuz!”, a declarat Victor Ponta pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Citește și: Anca Alexandrescu combină utilul cu plăcutul: îi ia un interviu lui Dragnea în care se simte și ea bine

#News