Ministrul Sănătății

Aflat în cursul zilei de astăzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit despre noi reguli pentru pacienții asimptomatici. Potrivit ministrului Tătaru, cei ce vor fi bănuiți ca fiind infectați cu SARS COV-2, însă se vor dovedi a fi asimptomatici vor fi testați acasă de Ambulanță, urmând ca cei ce vor fi diagnosticați ca fiind purtărori să fie redirecționați către spitalele suport, mai exact către izolatoare.

Nelu Tătaru: „Venirea unui test negativ – rămâne în acea secţie, venirea unui test pozitiv – este dirijat către spitalul suport”

„Astăzi (joi n.e.), în urma informaţiilor venite de ieri (miercuri n.e), am ajuns la Ploieşti tocmai pentru a evalua situaţia patologiei COVID şi non-COVID. Pentru patologia COVID sau suspecţi, am avut discuţii dimineaţă la Ambulanţă, ceea ce înseamnă că toţi asimptomaticii vor fi testaţi acasă de Ambulanţă, urmând ca rezultatul confirmat sau nu să ducă aceşti pacienţi către spitalele care au patologie COVID sau non-COVID, în funcţie de rezultatul testului, pentru investigaţii suplimentare. La SJU, avem o suprapopulare a UPU cu mulţi pacienţi care rămân în izolare în UPU, când ei ar trebui să fie în izolare în alte spitale sau în secţii care corespund cu comorbidităţile pe care le prezintă acel pacient până la venirea unui test. Venirea unui test negativ – rămâne în acea secţie, venirea unui test pozitiv – este dirijat către spitalul suport, care în acest moment este Câmpina”, a declarat Tătaru.

Citește și: Rafila: ”Nu putem să stăm într-un soi de turn de fildeș”

Ministrul Tătaru este de părere că toate spitalele implicate în respectivul circuit ar trebui să aibă izolatoare care să servească acestui scop.

„Mai avem un spital – Băicoi – care va trebui să preia tot ce înseamnă infecţioase, după cum şi spitalul din Breaza, pe care va trebui să îl reaşezăm, şi spitalul din Drajna, pentru pneumologie. Spitalul din Câmpina şi celelalte spitale vor trebui să îşi constituie acele izolatoare în care pacienţii pot fi testaţi acolo, nemaivenind aici, colmatând UPU, iar rezultatul testului va impune şi direcţionarea acestor pacienţi către spitale fază I, fază II sau suport pentru cei COVID pozitiv sau spitale de specialitate, pentru cei COVID negativ”, a explicat ministrul.

Citește și: România, cu 21.000 de „majori” în plus la alegerile locale

#News