Ludovic Orban - Sursa foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Acuzat că ar fi dat bani doar primarilor trecuți de la PSD la PNL, premierul Ludovic Orban se apără și declară că o astfel de afirmație este una eronată, întrucât banii s-ar fi dus spre toți primarii din țară, indiferent de culoarea lor politică. Mai mult decât atât, Orban garantează că banii alocați nu s-au dus către primari, ci către comunitățile care trebuie protejate și întreținute.

Ludovic Orban susține că practica favoritismelor este una specifică PSD, mulți primari sărind de la PNL în barca social democrată la precedentele alegeri locale

„Toţi primarii din ţară au primit bani. Spre deosebire de PSD, care a alocat bani doar spre primarii PSD, noi am alocat bani către aproape toţi primarii din ţară. Noi nu am alocat bani către primari, ci către comunităţile locale, pentru a face faţă reducerii de venituri datorate pandemiei, pentru a avea resurse pentru inceperea şcolii si pentru cofinanţări în proiectele pe fonduri europene”, a declarat premierul Ludovic Orban, într-o nouă conferință de presă.

Cu toate că premierul Orban declara în trecut că nu știe exact numărul de primari PSD trecuți la PNL în ultima perioadă, un document atestă faptul că numărul acestora se învârte în jurul cifrei de 2.000, din aproximativ 6.000 migrați în total. Documentul complet poate fi studiat aici.

Citește și: Orban promite Moldovei trei autostrăzi în zece ani

#News