Situația epidemiologică de la Sibiu, unde județul a atins coeficientul cumulat al cazurilor din ultimele 14 zile de 9 la mia de locuitori, iar municipiul Sibiu și alte patru localități limitrofe se află în carantină a necesitat câteva schimbări majore, printre acestea se numără și aducerea unei conduceri militare la șefia Direcției pentru Sănătate Publică Sibiu.

Noul șef al DSP este colonelul Daniel Chlecea, până marți, director medical la Spitalul Militar de Urgență Sibiu.

„Nu pot să spun ce o să fac de mâine (miercuri – n.r.), pentru că nu știu. Trebuie să văd care sunt problemele, ce resurse găsesc și cum să putem face să fie mai bine. În mod cert va fi mai bine, asta este speranța mea. Lucrurile trebuie să revină la normal”, a declarat colonelul Chelcea, potrivit Tribuna.

Măsurile, după ce își face „clarul”

„În primul rând o să fie o perioadă în care o să analizez resursele şi problemele şi greutăţile de acolo. Sper ca perioada asta să fie extrem de scurtă, cât de scurtă, în funcţie de ce găsesc. O să merg pe teren, o să văd spitalele, o să văd pe cine ne putem baza, ce putem să facem acolo. Ca şi măsuri, când o să am o imagine clară, atunci o să discutăm despre ea”, a declarat medicul colonel Daniel Chelcea, potrivit Agerpres.

Medicul Gabriel Budescu a demisionat vineri din funcţia de director general al DSP Sibiu, iar director adjunct a fost medicul Adela Morar. Directorul adjunct al DSP Sibiu nu va fi militar, au declarat surse politice. În paralel, Corpul de Control este la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Directorului general Liliana Coldea i s-a cerut demisia, însă aceasta refuză.

Altfel, Rareș Macrea a fost eliberat din funcția de subprefect al județului Sibiu. Acesta este cel care a condus ședințele CJSU Sibiu, în locul lui Mircea Crețu, aflat în concediu medical ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

Citește și: Un fost ministru al Sănătății consideră carantinarea Sibiului „soluție de Ev Mediu”

#News