Turişti căutaţi în munţii Mehedinţi de salvamontişti

Cei trei turişti au pierdut traseul.

Salvamont
Salvamont. Sursa foto: salvamont Romania

Trei persoane s-au rătăcit şi sunt blocate într-un sector greu accesibil din munţii Mehedinţi, zona Colţii Pietrei, fiind căutate de salvamontişti, a anunţat, miercuri seară, Salvamont Gorj, potrivit g4media.ro.

Potrivit sursei citate, cei trei turişti au pierdut traseul.

Ei au fost surprinşi de lăsarea întunericului şi nu mai pot continua deplasarea şi căutarea traseului corect, deoarece nu au lanterne şi zona este foarte accidentată. „Cei trei au oferit salvatorilor toate datele necesare privind locaţia. Au procedat corect păstrând unitatea grupului şi au reuşit să îşi aprindă un foc la care să se încălzească şi să se apere de animale.

Intervin 6 salvamontişti aflaţi în serviciul de tură operativă în Baza de Intervenţie Salvamont din Târgu Jiu şi din Postul Salvamont Padeş, inclusiv cu o ambulanţă Salvamont cu capacitate de acces în teren accidentat. Salvamontiştii fac tot efortul posibil pentru a ajunge cât mai repede la cei trei, pentru a nu îi expune foarte mult la frigul din timpul nopţii sau la o eventuală întâlnire cu animalele sălbatice”, a transmis Salvamont Gorj. Aceasta este a treia acţiune a salvamontiştilor gorjeni de miercuri şi a 17-a din ultimele 5 zile. Mesaje false transmise în numele ANAF