English Hotel reabilitat de Primăria Capitalei

Primăria Capitalei, prin Administrația și Compania Consolidări, a finalizat lucrările la fațada clădirii monument-istoric din Calea Victoriei nr. 52, fostul Hotel English, încadrată în clasa I de risc seismic. Administrația Domeniului Public Sector 1 urmărește de asemenea, în urma reabilitării întregului pasaj pietonal, gradul de atractivitate a zonei. Prin restaurarea elementelor arhitecturale și a componentelor artistice se readuce la viață imaginea istorică și a Pasajului Englez, amplasarea acestuia conferindu-i oportunitatea de a deveni și un obiectiv turistic.

„Before and after. Ce am găsit, ce am făcut.

Încă o clădire istorică a primit haine noi! Am finalizat lucrările de reparații de urgență și restaurare a fațadei fostului Hotel English, din Calea Victoriei nr. 52, cea mai „veche” clădire cu bulină din Capitală. Urmează lucrările în interior, de consolidare a structurii de rezistență.

Această clădire este încadrată în clasa I de risc seismic încă din anul 1995, iar fațada era un adevărat pericol public.

SCURT ISTORIC
Clădirea a fost construită de giuvaergiul vienez Joseph Resch. În 1875, casa a fost vândută lui Grigore Eliade zis Cârciumărescu. Acesta a transformat-o în Hotelul English și tot atunci i-a adăugat Pasajul Englez, legătura între Calea Victoriei și Strada Academiei. Decorul inițial al casei s-a pierdut în urma refacerilor succesive de-a lungul anilor”, a postat pe Facebook, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Restaurarea Hotelului English este o continuare campania de reabilitare și consolidare a clădirilor istorice din București. Reamintim că la sfârșitul lunii mai au fost finalizate lucrările de refațadizare a fostul Hotel Bristol pe care municipalitatea intenționează să-l transforme într-un hotel de 4 stele.

Citește și: 588.000 de lei pentru Craii de Curtea-Veche. Pasajului Englez va intra în circuitul turistic

HashtagNews.ro