Ludovic Orban

Prim-ministrul Ludovic Orban a încălecat pe-o șa și a pornit la lupta de exterminare a lipitorilor de afișe, nepoate și nepoți, în fapt, oastea cea mare a oricărui partid politic în campaniile electorale. Sigur că PNL nu și-a recompensat „voluntarii” în niciun fel, că de asta sunt voluntari, să facă tot ce fac din dragoste pentru doctrină, nu pentru vreo savarină.

Orban a decis să se implice din mers în campania ministrului Finanțelor de a mai rarefia structura aparatului public și declară suspendată sesiunea de atribuirea de joburi călduțe, pe bani deloc puțini, în companiile de stat. A înețels domnul prim-ministru că acestea, companiile de stat, au fost ani de zile loc de plasare a forței de muncă din partide formată din „lipitori de afișe”.

„Susțin orice proiect de restructurare al oricărei companii a statului. Mai mult decât atât, trebuie găsite soluții de atragere a specialiștilor în aceste companii în toate domeniile de care avem nevoie. S-au produs niște lucruri scandaloase! Companiile statului ani buni au fost un loc de plasare a forței de muncă din partide formată din lipitori de afișe, nepoate, între ghilimele, nepoți și alți indivizi care erau trimiși acolo nu să construiască autostrăzi, nu să planifice, nu să asigure un management al proiectelor performante, ci să facă diferite alte lucruri sau să-și ia leafa de pomană”, a răbufnit Orban.

Are și exemple concrete. Evident, ele nu vizează, Doamne ferește, vreun nepoțel/nepoțică, sau vreun specialist/antreprenor de sorginte liberală. Alții au făcut așa, PNL-iștii nu. Ei doar își așteaptă, cam de mult, rândul să-și arate competențele și priceperea în desăvârșirea de obiective atât de importante pentru țară. De exemplu în infrastructura rutieră.

„PSD se laudă acum cu Centura Bacău, dar a uitat că în vremea guvernării PSD, cu premier Ponta, a fost selectată o firmă turcească ce a venit, a încasat avansul, după care a fugit. Centura Bacăului se face pentru că a fost selectată o firmă care are capacitatea să facă această lucrare, care este serioasă.

Noi avem un singur obiectiv în infrastructură, să facem proiectele de investiții, să le finalizăm, să accelerăm toate procedurile. Nu fac acuzații globale, fiecare om trebuie judecat după activitatea lui, după rezultatele pe care le are. Sunt oameni de calitate în companie, sunt oameni pe care managementul se poate bizui și evident că sunt oameni care trebuie să plece cât mai repede. Dar aici trebuie făcută o evaluare. Și aici nu e vorba numai de compania CNAIR”, a adăugat Orban.  

Citește și: Ministrul Finanțelor a (re)descoperit maxima politicii românești: Te lupți cu sistemul? Și sistemul se luptă cu tine!

HashtagNews.ro