Într-o nouă intervenție, Klaus Iohannis a vorbit despre legile justiției, cele care au stârnit o sumedenie de proteste anti-PSD de-a lungul timpului. În opinia președintelui, aceste legi trebuie modificate, pentru o bună desfășurare a lucrurilor. În același context, Klaus Iohannis a menționat că, în urma unei discuții avute cu premierul Ludovic Orban, s-a ajuns la concluzia că este timpul unui nou pachet legislativ care va fi pus la punct cu ajutorul specialiștilor în domeniu.

„Am urmărit, poate și dumneavoastră ați văzut, în spațiul public a început o discuție ciudată. În PSD și între PSD și sateliții PSD, încep să își plătească polițe. Au fost câteva așa-numite dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent justiția, când PSD a atacat violent legile justiției. Din fericire, am reușit să oprim o parte din aceste atacuri. Și eu am reușit să duc legile la Curtea Constituțională, Parlamentul a reușit, în special PNL și cu alte partide democratice, să oprească o parte din aceste modificări, dar cert este că cel mai important pas a fost făcut de români. Acum un an de zile, când i-am chemat pe români la urne, la referendumul pentru justiție, s-au prezentat oamenii în număr mare și au spus clar stop! acestei proceduri de măcelărire a legilor justiției, care fusese inițiată și continuată de PSD.”, a declarat Klaus Iohannis, făcând referire la declarațiile lui Tudorel Toader.

Klaus Iohannis: „Guvernul va veni cu inițiativă legislativă pentru a repara Legile Justiției”

„PSD a încercat să pună piciorul pe justiție! PSD este partidul care încearcă, a încercat, încearcă să frângă independența justiției. Or așa ceva nu se poate! Faptul că acum au început unii cu alții să își plătească polițe este o chestiune care ține, poate, de cancan. Dar pentru omul de rând și pentru România nu iese nimic de aici. Fapt este că aceste Legi ale justiției trebuie reparate. Și aceasta a fost discuția pe care am avut-o cu premierul. Este nevoie de un pas hotărât și curajos. Guvernul va veni cu inițiativă legislativă pentru a repara Legile Justiției. Trebuie să ducem la bun sfârșit, dragi români, ceea ce am început acum un an de zile, la Referendum, când am oprit această măcelărire a Legilor Justiției. Dar ele sunt în funcțiune și sunt imperfecte. Trebuie continuată această procedură.”, a completat președintele Klaus Iohannis. 

Citește și: Ciolacu, supărat pe CCR, lovește în PNL

#News