Cu toate că Laura Codruța Kovesi a câștigat deja procesul de la CEDO împotriva Statului Român, Tudorel Toader, care pe vremea demiterii resprezenta Statul Român, nu regretă sub nicio formă demiterea ei. Nici măcar acum, când Dragnea nu mai e. Dacă pe timpuri aș fi putut să-l suspectez de slugărnicie față de vechiul PSD, astăzi mi-am schimbat un pic părerea: slugărnicia sa este una nativă și este închinată deciziilor proaste. Ori poate-mi scapă mie ceva, cine știe?

De altfel, faptul că deciziile trecute ale lui Toader au fost unele prost intenționate este dovedit și de părerilor studenților lui Tudorel Toader, studenți care au afirmat în repetate rânduri că profesorul lor nu ar fi cel mai de treabă om.

Tudorel Toader: „Unele hotărâri se iau în funcție de dinamica vieții sociale”

„Unele hotărâri se iau în funcție de dinamica vieții sociale. Vreau să vă spun ceva care nu știe nimeni. Eram judecător, eram ministru, dânsa pe pozițiile pe care era, adeseori ne sunam la telefon, adeseori mă consulta în probleme de practică și interpretare a normelor juridice penale. (….) Dacă aș mai fi ministru, nu aș avea competența revocării (din funcția de acum, de procuror șef european-n.red.), dar pe plan local, dacă aș avea competența și realitatea ar cere-o, de ce nu? Eram la primul Consiliu JAI, în martie, 2017, în calitate de ministru al Justiției. Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție, voia să dea drumul Regulamentului de înființare a Procurorului European și nu avea 9 țări care să fie de acord, avea 8. Eu am fost al nouălea, am deblocat situația. La toate reuniunile am fost de acord cu înființarea Parchetului European și cred că este util”, a povestit Tudorel Toader în cadrul unui interviu dat lui Ion Cristoiu.

Cu toate astea, iată ce spunea Toader acum ceva vreme:

„Pe firul acestui proces de demitere au fost practic trei factori care şi-au împlinit misiunea lor.

Eu, ca ministru, am făcut raportul de evaluare şi am propus revocarea. Propus revocarea!

După aceea, a fost sesizată Curtea Constituțională. Ministrul nu este autor al dreptului de sesizare a Curţii. O face guvernul, președintele Camerei, președintele Senatului.

Curtea Constituțională a dat o decizie şi preşedintele a revocat-o în baza acelei decizii. Că președintele n-a revocat-o în baza propunerii mele, ci decizia (sic!) Curții Constituționale. Ea este, ea se execută.

Prin urmare, eu cam asta pot să spun”, declara acesta.

Citește și: Trump împlinește profețiile distrugerii

#News