Dacian Cioloș

Dacian Cioloș consideră că plata amenzii e un gest normal, care nu are nevoie de laudă de sine. Cu alte cuvinte, atunci când o încasezi, o plătești, ca orice alt cetățean al țării. De asemenea, el spune că scandalul din jurul fotografiei cu Ludovic Orban fără mască și fumând în birou ar fi luat un pic cam mare amploare, totuși, considerând că PSD e „e ultimul partid care să invoce bun-simț în conduita publică”.

„Un demnitar în stat trebuie să accepte că această funcție implică o uriașă responsabilitate, pentru că prin comportamentul său el stabilește un exemplu de conduită publică. Să te ghidezi după ideea „fă ce spune popa, nu ce face popa“ rămâne un mod ipocrit de a gândi relațiile sociale. Un cetățean obișnuit poate depăși viteza legală și, ca urmare, să plătească liniștit o amendă. Un demnitar nu are aceeași lejeritate în a încălca legea. Un demnitar e dator să fie mult mai atent decât un cetățean obișnuit, iar faptul că în societatea noastră acest mod de gândire nu e unul obișnuit constituie o problemă majoră care decredibilizează însuși statul și instituțiile sale. Nu putem aștepta ca cetățenii să creadă în stat dacă demnitarii săi nu se iau în serios – pe ei înșiși, dar și functia pe care o ocupă.

Cioloș: Rămân la părerea că discuția excesivă a fotografiei de la Guvern este o furtună într-un pahar cu apă, din care taberele PSD și PNL încearcă să obțină avantaje politice caraghioase.

PSD e ultimul partid care să invoce bun-simț în conduita publică. Nu ne ajung câteva zile ca să enumerăm încălcările regulate ale bunului-simț civic din partea acestui partid. Și nici PNL nu excelează în acest caz.

Domnului Orban îi transmit un mesaj simplu: Plata amenzii nu este un merit politic, nu te face om de stat și nici nu e normal să te lauzi că respecți legile, pentru că este datoria tuturor să facă acest lucru, fie că vorbim despre cetățenii obișnuiți, fie că vorbim despre demnitari.

În rest, nu mai e nimic de zis pe acest subiect. Aștept cu interes lista cu proiectele Guvernului, mecanismele administrative prin care se pregătește absorbția miliardelor de la Uniunea Europeană și un răspuns de la PSD și PNL pe tema dezbaterii pe care le-am propus-o”, scrie Cioloș pe Facebook.

Orban: „Apropo de amendă, ar trebui să ia amendă toţi cei care încalcă legea, indiferent ce funcţie au”

Citește și: Tudorel, tot slugărel. Dacă ar putea, ar demite-o din nou pe Kovesi

#News