Ludovic Orban

Lui Ludovic nu-i prea plac ședințele, și-l înțeleg. Ce poate fi mai plictisitor și mai anost decât o ședință? Și eu uram ședințele cu părinții, ședințele cu profesorii și ședințele cu învățătoarea. Doar că eu aveam vreo 8 ani și n-aveam stare, iar el are vreo 56.

Ludovic a decis să pună pe pauză o ședință de Guvern și să apară la TV, pentru că emisiunile sunt mai distractive decât deciziile plictisitoare. Explicația:

”Am întrerupt pentru moment ședința de Guvern, avem multe acte normative (…) După emisiune vom relua această ședință și vom dezbate toate actele normative până când le vom adopta”.

În cadrul emisiunii, a discutat tot despre coronavirus:

”Nu-mi place să vorbesc, am propria autoevaluare, dar puteți compara cu alte țări. Primul caz a fost în România în 26 februarie. În aceeași zi, în Spania erau 2 persoane, în Franța erau 12, Italia avea peste 150. Putem analiza care este numărul de cazuri acum. În România avem 2.738, în timp ce Spania are zeci de mii de cazuri, în Franța zeci de mii de cazuri, iar la bilanțul deceselor putem constata că în România este mult mai mic”.

Nu-l cert prea tare, a discutat ce trebuie discutat. Dar, când deciziile de Guvern sunt pe pauză și Ludovic apare pe sticlă, parcă și coronavirusul zâmbește fericit.

Mi-a amintit de copilărie, când singura bucurie erau câteva minute de desene animate, asta după știri. Cred că și Ludovic tot cam ca mine a fost, în ciuda diferenței de vârstă. Cumva, nu a pus pe pauză doar Guvernul, ci și coronavirusul.

M-a lovit o curiozitate foarte mare: oare când este difuzată emisiunea, el se uită la el? Adică Ludovic la Ludovic. Și oare ce crede? Mă gândesc cum stă el așa și se uită la el, ca la o vedetă. Nu știu dacă avem nevoie de vedete sau de politicieni. Deși, nu știu dacă am avut vreodată politicieni. Ci doar vedete.

Citește și: Vasilescu crede că Iohannis ar fi trebuit să facă acest apel mai devreme

#News