Țăndărei e una dintre localitățile alea în care ți-e frică să te duci. Nu de puține ori mi-a fost dat să trec prin această localitate și să nu vreau să mă opresc nici măcar la o benzinărie. Recunosc că o singură dată am oprit, totuși, pentru că am vazut o pisică atât de frumoasă încât n-am putut rezista să n-o mângâi. Cel mai probabil, dacă vreun criminal în serie va decide vreodată că sunt exact tiparul lui de victimă, cu o pisică mă va ademeni. Iar acum că am și scris asta aici, m-am asigurat că știe toată lumea cum pot fi prinsă în „plasă”.

Revenind la subiectul principal, probabil că ați citit deja în publicațiile mari cum că-n Țăndărei au băgat armata peste ei. Nu pentru a prinde cine-știe-ce clan interlop care se dă bătut doar dacă-i bagi tancul în casă, ci pentru că toți cei întorși de curând din străinătate nu se lasă convinși de autorități să stea în izolare, așa cum ar trebui. Drept pentru care, în localitate s-ar fi format de curând un mini focar de COVID-19.

Cum de vorbă bună n-ascultă nimeni pe-acolo, se pare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis carantinarea întregului oraș pentru a încetini răspândirea noului Coronavirus. Iar ca să fie siguri că nu iese nimeni la plimbare, autoritățile s-au asigurat aducând echipaje de armată.

În județul Ialomița statisticile spun cam așa: există 37 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 208 de persoane se află în carantină, în timp ce un număr de 2.429 de persoane se află în izolare.

Citește și: Vasilescu crede că Iohannis ar fi trebuit să facă acest apel mai devreme

#News