ludovic orban
Ludovic Orban

PNL pare să se destabilizeze din interior. După ce CCR-ul a întins piciorul punându-le piedică liberalilor din Guvern, iată că vine rândul colegilor de partid să șubrezească deciziile luate de către Marcel Vela la începutul stării de urgență. Mai exact vorbim despre mult discutatele amenzi date populației pentru nerespectarea normelor de distanțare socială și de izolare.

PNL, între pro și contra amenzi

Dacă de la cei din Opoziție m-aș fi așteptat la o asemenea poziționare față de contastale amezi, iată că niciodată nu m-aș fi așteptat ca guvernul Orban să fie sabotat din interior, chiar de membri ai PNL.

Vorbim, desigur, despre o scindare a partidului, de două PNL mai mici, care par să nu se pună de acord asupra situației amenzilor din această perioadă. Pe de-o parte, liberalii se declară pro măsurilor luate în perioada de urgență, pe de altă parte, ceilalți consideră că acestea sunt abuzive și fără fundament, așa cum a votat, de altfel, și CCR-ul.

Cu nu mult timp în urmă, premierul României, Ludovic Orban declara despre amenzi următoarele:

„Noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a CCR nu înseamnă că nu se mai dau amenzi, numai că se dau amenzile la nivelul anterior Ordonanței de Urgență. Dacă a fost declarat neconstituțional un articol, declararea ca nceconstituțional poate să fie interpretată ca o revenire la vechile amenzi. Când vom avea și motivarea vom înțelege cu adevărat care sunt toate consecințele legale”.

De asemenea: „Vom face o analiză a situației plății încasării amenzilor și în funcție de asta vom lua decizia dacă luăm în calcul o amnistie”, completa acesta, în contextul subiectului amenzilor date pe fondul nerespectării stării de urgență.

Citește și: PSD face o mare descoperire medicală: după COVID, vine virusul Cîțu

#News