Florin Cîțu

PSD vrea moțiune de cenzură împotriva „virusului Cîțu”

PSD are umor, se pare. Și odată cu umorul nou descoperit, îl aplică pe cine altcineva, dacă nu pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu? Știm cu toții, de altfel, că Florin Cîțu este poate cea mai displacută persoană din PNL, în ochii celor de la PSD. Atât de antipatizat este acesta, încât social democrații s-au gândit că n-ar și rău să-l supună pe acesta unei moțiuni de cenzură.

Moțiunea PSD împotriva lui Cîțu, dezbătută în cursul zilei de astăzi

”Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, «Virusul Cîţu» a distrus aproape complet economia naţională! După aproape două luni de stare urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie”, scriu social-democraţii în textul moţiunii.

”Mai simplu spus, 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României! În cele 6 luni de guvernare şi în cele peste 50 de zile de la instituirea stării de urgenţă nu s-a luat nicio măsură pentru evitarea dezastrului”, spun cei de la PSD.

Social Democrații afirmă că economia ar fi fost în creștere atunci când au predat-o lui Florin Cîțu

”Deşi a preluat o economie în creştere, cu un deficit bugetar mic şi cu un nivel redus al datoriei publice ca pondere în PIB, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a adus ţara la sapă de lemn cu mult înainte de venirea pandemiei”, mai arată PSD în textul moţiunii.

Florin Cîțu, noul virus

”Ministrul Cîţu şi-a bătut joc de tot efortul din Guvernarea PSD de a reduce ponderea datoriei ca procent din PIB. Faţă de 2016, când datoria era 37,2% din PIB, anul trecut, în octombrie, ajunsesem la 34,6% din PIB. Aveam a 6-a cea mai mică datorie ca pondere în PIB din Uniunea Europeană! În plus, PSD lăsase o rezervă financiară în Trezorerie de 5,2 miliarde euro. Asta e moştenirea pe care a lăsat-o PSD! Ministrul Cîţu nu doar că a anulat tot acest efort, dar a ne-a dus cu datoria publică într-o stare cu mult mai rea decât a fost vreodată. Agenţiile de rating ne spun că nivelul datoriei României va ajunge în acest an la 43% din PIB”, mai afirmă social-democraţii.

Citește și: Ciolacu leșină, Stănescu aruncă cu vină

#News