Călin pune pe Facebook o poză cu el frumușel (și foarte Tăriceanu), purtând o cravată roz cu buline. Și pentru că roz cu buline nu i se pare îndeajuns, Călin decide să compună și un status care dă bine la public, ca să adune like-uri mai ceva ca o tipă blondă pe Instagram:

”Mâine, comisiile reunite de politică externă, afaceri europene şi muncă ale Senatului îi vor audia pe miniştrii Afacerilor Externe şi Muncii, Bogdan Aurescu şi Violeta Alexandru cu privire la românii plecați în Germania la muncă.

La ce întrebări ați vrea să răspundă?”.

Există cam trei chestii care îți aduc popularitate pe Facebook și Călin le-a bifat pe toate:

1. Prezență. Sau estetic. Și aici cravata roz cu buline face toți banii și toate doamnele trecute de a treia tinerețe vor apăsa butonul de like. Într-o pauză de la făcut ciorbă.

2. Compunere scurtă în care nu-ți convine ceva și arăți cât ești de supărat. Lumea va traduce prin chestia asta că, de fapt, ești foarte implicat și inteligent. Nu, nu va înțelege evidentul, adică nevoia ta constantă de atenție și ceva țăție. Nu.

3. Orice status care se termină cu semnul întrebării.

Strategia cu semnul întrebării e preferata mea. Oricine ține să aibă o părere, un freamăt interior și o răbufnire dramatică atunci când vede semnul întrebării. Îl putem numi efect pavlovian sau prostie.

”Aseară am văzut cutare film. Voi ce film ați văzut aseară”? Și aici să te ții. Vreo 450 de comentarii cu filme, recomandări și liste total neinteresante pe care nu le citește nimeni, dar toți au senzația că fix comentariul lor va schimba percepția cinematografică a lumii. Serios. Nu-i pasă nimănui de nimic. Chit că pui un singur semn de întrebare sau cinșpe.

Călin e supărat pe Violeta Alexandru și pe  situaţia muncitorilor români din străinătate. Călin mai e supărat și pe economia Germaniei. Și, în general, pe viață. Și nu înțelege nici nevoia de bani și nici selecția naturală.

Ar mai fi ceva de adăugat în strategia Facebook al lui Călin. Ceva unic, inedit și aducător de fani: Călin răspunde la comentarii! Desigur, răspunde doar comentatorilor care îl perie. Sau care îi apreciază cravata roz cu bulinuțe.

Citește și: Codrin Ștefănescu moare de dorul lui Liviu Dragnea

Foto