Monica Anisie, ministrul Educației

Monica Anisie se chinuie să fie cel mai strașnic ministru al Educației. Dacă înaintea dumneaei, fototoliul a fost ocupat de nu mai puțin importanții Liviu Pop și Ecaterina Andronescu, preluând „greaua moștenire” de la aceștia, iată că Anisie se străduie să bată recordurile și să rămână în istorie ca ministrul care i-a trecut și i-a întrecut pe toți.

Acum, recunosc că nu reușesc să-mi dau seama dacă Anisie vrea să-i treacă pe toți pentru că pur și simplu nu mai are chef de ei, ori pentru că are impresia că generația actuală este una suficient de inteligentă încât să nu mai aibă nevoie nici de școală, nici de note, nici de medii. Oricare ar fi logica doamnei a cărei vocea te râcâie pe țeastă numai cum o auzi, rezultatele le vom vedea începând cu anul viitor, când elevii vor fi acumulat suficiente cunoștințe legate de jocuri, metode de chiulit de la lecția prin videocall și strategii de șantajat părinții ca să nu accepte notarea profesorului.

Mai în glumă, mai în serios, ministrul Educației a declarat cum că anul acesta se vor mai închide ochii și webcam-urile, iar elevii ce au obținut medii sub 5 în semetrul întâi vor avea șansa să se revanșeze cu un proiecțel, o lucrărică, o ceva acolo! Nu de alta, însă în plină pandemie, n-ar fi tocmai indicat să-i supărăm pe cei mici și pe cei mari c-o repetenție, ca mai apoi să plece pe câmpii fără declarația la ei.

„Nota pe care o primește pe proiectul respectiv, pe tot ce am spus mai devreme, nota respectivă devine media anuală. Adică se elimină media de pe primul semestru. Are toate șansele să-și încheie situația. De aceea am spus de la început că trebuie să-i liniștim pe copii, că putem încheia cu bine acest an.“, a declarat Anisie într-o emisiune TV.

Citește și: PNL face implozie: liberalii îi cer lui Orban să anuleze amenzile

#News