Ludovic Orban

Orban se chinuie să facă curățenie după PSD, sau cel puțin așa afirma acesta cu o zi înainte de moțiunea de cenzură anunțată de cei de la Partidul Social Democrat. El a mai menționat că are de gând să lucreze zi-lumină în scopul remedierii daunelor făcute de social democrați, în perioada cât aceștia s-au aflat la guvernare.

Citește și: Ciolacu a anunțat că azi e ziua cu moțiunea de cenzură

„Nu știu ce se va întâmpla în Parlament, dar nu mă las judecat de actuala majoritate, care nu are nicio legătură cu interesele României. Nu mi-e teamă de ei şi, indiferent ce se va întâmpla în următoarea perioadă, noi avem un singur lucru de făcut: să răspundem aşteptărilor românilor, să ne ducem pentru fiecare român, să le arătăm visul nostru, credinţa noastră şi puterea de a realiza, să reuşim în toate alegerile care vor urma indiferent că sunt alegeri într-un tur, în două tururi, alegeri directe, indirecte, că vor fi parlamentare la termen sau anticipate – să câştigăm alegerile”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban. 

Citește și: PSD: „Primiți cu moțiunea de cenzură?”, PNL: „Primim!”

„Mi-ar lua ore întregi să vă spun ceea ce facem zi de zi, pentru că fiecare zi este, de fapt, o istorie. În fiecare zi, atât eu, cât și vicepremierul, cât și miniștrii, cât și ceilalți oameni, muncim 14-16 ore pe zi. De la 7-8 dimineața până la 12-1 noaptea, fără nicio limită, pentru a găsi soluții pentru nenorocirile pe care ni le-au lăsat ăștia, pentru problemele nerezolvate, pentru toate pagubele și prejudiciile pe care ni le-au generat și mai ales pentru deficitul îngrozitor, în materie de relații cu toți partenerii de care avem nevoie, pentru a ridica România și a o aduce pe drumul corect, pe drumul normal”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Acesta a ținut să menționeze că, deși PNL nu se află la guvernare mult, mai exact de trei luni, guvernul lor a reușit să schimbe fața României, atât cât s-a putut într-un timp atât de scurt.

„Nici trei luni nu avem la guvernare și în timpul acesta s-a schimbat radical poziția la nivel european, poziția față de România, poziția mediului de afaceri din România, poziția potențialilor investitori care vor să investească în România, poziția sistemului financiar-bancar și lucrul acesta se vede, cum reușește Florin Cîțu și Ministerul Finanțelor să ia credite la dobânzi mult mai performante, care îndatorează mai puțin statul român”

„Sigur că nu noi suntem de vină că am ajuns în situația să luăm credite. Eu mi-aș dori să luăm credite numai ca să susținem investiții, eu mi-aș dori să luăm credite numai ca să asigurăm cofinanțări pentru proiecte finanțate de la nivel european, eu mi-aș dori să luăm credite numai pentru proiecte de dezvoltare economică a României, nu ca să plătim subvenții, ajutoare sociale și salarii umflate cu pompa, care sunt plătite unor oameni care nu merită”, a concluzionat Ludovic Orban.

Reamintim că astăzi se va derula o sesiune parlamentară cu scopul punerii pe tapet a moțiunii de cenzură ce vizează demiterea Guvernului Orban.

Citește și: PSD-iștii care nu votează moțiunea riscă excluderea

#News