ludovic orban
Ludovic Orban

Cum Guvernul deja a anunțat că dorește să-ți asume răspunderea privind alegerea primarilor în două tururi, iată că ziua Z a venit. Și odată cu această zi, posibil să apară o consecință directă a acestei intenții, și anume moțiunea de cenzură, depusă de cei din PSD.

Citește și: Ciolacu amenință cu moțiunea de cenzură

Partea cu adevărat curioasă este că premierul Orban pare să nu fie afectat prea tare de amenințarea cu moțiunea de cenzură. Acum, nu știm exact dacă motivul este unul bine ascuns, atașat de un plan măreț, care să nu ne fie musai avantajos nouă, cetățenilor, ori acesta chiar are un aș în mânecă. O altă posibilitate ar fi chiar cea potrivit căreia, cuprins de cavalerism naiv, guvernul alege să-i dea tare înainte, jucând la cacealma, vorba lui Victor Ponta.

Astăzi, la orele 14:00, va avea loc o ședință a Parlamentului în care se va discuta despre alegerea primarilor în două tururi, cât și despre moțiunea de cenzură pe care PSD o tot flutură pe sub nasul celor de la PNL de ceva vreme.

Citește și: PSD va depune moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban

Despre alegerea primarilor în două tururi

Așa cum v-am mai povestit, de altfel, alegerea primarilor în două tururi ar dispune și de o clauză, constetată de către cei de la USR. Această clauză vizează persoanele cu vize de flotant a cărei valabilitate depășește 60 zile. Guvernul a decis că va susține aceast amendament, împreună cu alegerea în două tururi la locale.

Cât despre moțiunea de cenzură, cei de la ALDE, Pro România, PMP și USR, au declarat deja că nu au intenția să o susțină, slăbind, astfel, șansele de izbândă ale celor de la PSD.

Astfel, rămâne o singură întrebare: care sunt mizele adevărate ale alegerii primarilor în două tururi? Nu că nu ar fi un scenariu frumos și lăudabil, dacă s-ar înfăptui, dar avem dreptul să ne punem întrebări, întrucât cam atât de sceptici ne-a format clasa politică a ultimilor ani.

#News #Alegeri locale 2020