Prezentă în studioul Digi 24, ministrul Educației, Monica Anisie a adus câteva lămuriri cu privire la modul în care se vor desfășura orele în noul an școlar. Printre noutăți se află cea legată de catalogul clasei, dar și cea cu privire la pauzele dintre ore. Conform ministrului, profesorilor le este recomandat să nu mai meargă cu cataloagele în clase.

„Catalogul poate fi completat și după ce își încheie profesorul activitatea didactică, după cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă”, a spus Anisie.

Totodată, ministrul a precizat că există și opțiunea catalogului electronic. „De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor, am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în felul acesta, profesorii – și școala, de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică și acolo profesorul să treacă toate aceste aspecte”, a mai spus Anisie la Digi 24.

Pauzele mici și dese, cheia marilor succese!

Conform ministrului, în acest an vor fi câte două pauze pe oră, astfel încât copiii să poată ajunge la toaletă fără să se aglomereze, iar orarul nu va mai cuprinde, la gimnaziu și liceu, decât 2-3 materii, predate intensiv, urmate de alte 2-3 materii.

Citește și: Monica Anisie, despre școala exclusiv online. Ce categorii de elevi se încadrează?

#News