Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a vorbit de curând despre o serie de măsuri și facilități fiscale ce ar urma să fie acordate sectorului de construcții din România începând cu data de 15 mai, când se anunță reluarea activităților de muncă. Cu toate că nu vorbim despre ceva bătut în cuie, există speranțe că aceste facilități vor fi acordate până la urmă, Tănase afirmând că în timp se vor adăuga noi măsuri, imediat ce se va ajunge la un acord asupra acestora.

„Guvernul pregătește un pachet de relansare economică începând de la industriile auto, IT, sectorul construcțiilor, domeniul agricol, și din perspectiva secetei pedologice care s-a instalat. Sper acum ca vremea să țină cu noi, să se mai îmbunătățească măcar pentru culturile de toamnă. Ne confruntă și cu o pestă porcină”, a spus Antonel Tănase într-o conferință de presă.

Potrivit Hotnews.ro, se pot acorda o serie de facilități fiscale, după cum urmează:

• În sectorul construcțiilor avem în vedere niște facilități fiscale pentru relansarea sectorului.

• Se lucrează și la un fond de investiții este pregătit pe Guvern pe modelul polonez, care a dat rezultate foarte bune.

• Proiecte private vor fi susținute în perioada următoare.

• În domeniul infrastructurii acordăm atenție în special proiectelor Sibiu-Pitești și Centura Capitalei, dezvoltarea portului Constanța și a Aeroportului Otopeni.

• Pe educație ne propunem să dotăm, cel puțin din toamnă, copiii care nu au posibilități materiale cu mijloace tehnice de a se conecta la învățământul online.

„Industria se va orienta spre distanțare fizică, spre noi tehnologii, care să prevină infectările cetățenilor, populației, salariaților. Vom vedea și mutații în zona asta, a turismului. Ați văzut tot felul de măsuri în Grecia, Italia, în țările care au turism dezvoltat, la modul cum se va desfășura activitatea turistică în viitor. E de discutat, de văzut, dar nu ne-am mai confruntat cu așa ceva. Asta e marea noutate”, a mai spus Antonel Tănase.

Citește și: Turismul nu moare doar din cauză de virus

#News