Foto - gazeta-romana.ro

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu pare să fi urmat în ultima perioadă câteva cursuri online pentru descoperirea încrederii de sine, unde și-a exersat atât optimismul, cât și „poker face-ul” cu care anunță că ne va fi bine. Cu aceeași figură voioasă și încrezătoare, Cîțu lipește pe ministerul de Finanțe un A4 cu un curcubeu desenat cam stângaci, pe care scrie #TotulVaFiBine.

„Sunt optimist, dar raţional şi moderat. Economia, da, trece printr-o perioadă dificilă. Anul acesta vom avea o contracţie a economiei, dar revenirea va fi la fel de puternică şi va începe din trimestrul trei anul acesta. (…) Toată lumea vede o revenire în V a României. Problema este alta: cu cât cade economia. Eu vă spun că în primul trimestru cred că România va fi singura din Europa sau printre puţinele care va arăta rezultate foarte bune. Avem consumul pe martie, creşte cu 8%, în comerţul cu amănuntul”, a spunea Cîțu la B1TV.

Cîțu nu este neaparat de acord cu estimările celor din Comisia Europeană

„Total greşit. Nu am tăiat nicio investiţie, din contră, le-am crescut. Iarăşi, cei de la Comisia Europeană văd o scădere a consumului. Nu cred că aşa ceva se va întâmpla. Din contră, am susţinut şi prin şomaj tehnic, ne-am asigurat că puterea de cumpărare nu scade. (…) Sunt câteva probleme acolo în estimare. Dar, bineînţeles, sunt ale Comisiei şi cineva se uită la ele şi noi trebuie să le explicăm”, a afirmat Florin Cîţu.

Astfel, Florin Cîțu se declară, așa cum am spus, optimist și consideră că avem mult de muncă, dar că într-un final vom reuși.

„Avem acum datele pentru aprilie şi în aprilie am încasat mai mult decât am încasat în aprilie 2019 când economia duduia. Avem nevoie să încasăm mult mai mult, pentru că deficitul este dublu, estimat de noi anul acesta. Situaţia nu este roz. Dar asta îmi arată mie că economia nu a fost lovită atât de puternic. Am reuşit să stopăm căderea. Este o cădere pe care am stopat-o şi acum împingem economia, şi IMM Invest este un program care va împinge economia în perioada următoare şi vom avea această revenire din trimestrul 3”, a explicat Cîţu.

Acestea fiind spuse, rămâne de văzut dacă în următoarele luni Cîțu va reuși să fie un erou sau subiectul de bășcălie al tuturor.

Citește și: Facilități fiscale pentru sectorul de construcții? Vom vedea!

#News