Copiii cu boli cronice sau au în familie persoane aflate în categorii de risc pot opta pentru școala online în vederea evitării îmbolnăvirile cu noul coronavirus. Ministrul Educației, Monica Anisie a precizat, la Digi 24, că familiile vor prezenta o adeverință de la medicul de familie care să ateste acest fapt.

„Părintele trebuie să evalueze starea de sănătate a membrilor de familie și, dacă părintele consideră că este o situație care ar putea să genereze o boală suplimentară pentru membrii familiei, poate opta pentru învățarea online. Am experimentat deja acest lucru în perioada pregătirii pentru examenele naționale.

Este suficient să anunțe școala că are un caz de îmbolnăvire în familie și să prezinte un document în acest sens, pentru că există posibilitatea ca fiecare să aleagă varianta statului acasă, însă Ministerul Sănătății a prevăzut acest lucru, că vor putea desfășura activitățile educaționale în sistem online. Prin urmare, școala trebuie să asigure posibilitatea de a continua învățarea de acasă”, a spus Anisie, la Digi 24.

Normele din ordinul comun de ministru (ministerul Sănătății și ministerul Educației Naționale) permit școala online doar acestei categorii de elevi.

„Deocamdată, normele permit părinților care au în familie persoane cu un anumit risc de îmbolnăvire să solicite unității de învățământ continuarea învățării de acasă. Fie dacă este copilul bolnav și va fi expus riscului, sau în familie există riscul ca o persoană care ar putea să fie sub riscul accentuării îmbolnăvirii”, a explicat Monica Anisie.

Citește și: Nelu Tătaru, despre anul școlar. Cursuri online pentru profesorii peste 60 de ani sau cu comorbidități

#News