Elisabeta Lipă (captură video)

Elisabeta Lipă, președinta Federației Române de Canotaj și multiplă campioană olimpică, și-a arătat recunoștința celor care i-au ajutat pe sportivii „păstoriți” de ea să se poată antrena, dar nu a ratat ocazia de a-l „înțepa” pe ministrul Transporturilor de la care speră câteva modificări ale legislației privind transportul pe apă.

„Vreau să-i mulțumesc domnului Bode, ministrul de Interne, pentru că ne-a asigurat liniștea pe lac, prin Poliția Transport Naval. După cum ați văzut, ce se întâmplă pe Orșova, Dunăre și Snagov… Nu e o fericire să te antrenezi. Noi am avut multe antrenamente ratate.

În aceeași măsură îi mulțumesc domnului Drulă pentru că nu mi-a răspuns la telefon și mesaje. Asta nu înseamnă că a scăpat. Legislația e învechită și trebuie modificată. Trebuie să conviețuim toți pe acest lac, dar trebuie să respectăm regula bunului simț și legislația. Cea care va fi pentru că cea de acum e clar că nu e respectată”, a spus Elisabeta Lipă la revenirea în țară.

La Tokyo 2020, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat aurul olimpic la dublu vâsle feminin, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari au obţinut argintul la patru rame fără cârmaci masculin, iar Marius Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au urcat pe treapta a doua a podiumului la dublu rame masculin.

Rezultatele de la masculin au venit după o pauză de 29 de ani, de la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992.

Elisabeta Lipă intră în rândul criticilor

Elisabeta Lipă nu a fost prima personalitate din sportul românesc ce a avut un mesaj critic la adresa autorităților după Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ana Maria Popescu, vicecampioana de la scrimă, a avut un discurs tăios la adresa ministrului Eduard Novak, pe tema subfinanțării. Nu doar a cea din scrimă, ci a sportului în general. De altfel aceasta a făcut precizarea că ămesajul său nu a fost un „atac la persoană”, ci strigătul unui om care a reușit indifent de condiții, „dar care își dorește ca cei mici să nu mai fie nevoiți să parcurgă aceleași etape… lipsuri materiale, competiții ratate din lipsă de fonduri, echipamente obosite de vreme și alte obstacole care îi împiedică încă din față să-și atingă adevăratul potențial”.

De altfel, ministrul Eduard Novak nu a fost prezent la festivitatea de primire a canotorilor.

Citește și: Ana Maria Popescu, discurs tăios la adresa ministrului Novak