Festivalul Narciselor, organizat pe 14 mai în Țara Făgărașului

 La Vad sunt în total 398 de hectare pe care cresc narcise, declarate arii protejate

Festivalul Narciselor de la Vad va avea loc anul acesta pe data de 14 mai, anunță autoritățile. Evenimentul se organizează an de an, în preajma sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, participarea fiind gratuită, potrivit g4media.ro.

 La Vad sunt în total 398 de hectare pe care cresc narcise, declarate arii protejate, însă doar 7 hectare se află în proprietatea comunei Șercaia.

Acolo va avea loc și un spectacol folcloric cu artiști și ansambluri de dansuri populare din Țara Făgărașului și nu numai. În prezent, în dumbravă narcisele sunt răsărite și există posibilitatea ca multe dintre ele să fie doar îmbobocite în perioada festivalului. „Așteaptă să o vizităm. (…) Este curată, este îmbietoare, iar nacisele sunt răsărite, dar sunt numai într-un stadiu de mugur. De mai mulți ani, oamenii respectă natura și nu au mai plecat ca pe vremuri, cu narcise. Se duc, le admiră și după aceea părăsesc poiana. E destul de curat, dacă le-am oferit și cele necesare, coșuri de gunoi. Am avut mult mai puțin de curățat după festival decât cum era la început, prin 2004, când chiar munceam să igienizăm”, a precizat primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin.

Amendă pentru un supermarket care vindea fructe mucegăite