Picu Roman e un personaj binecunoscut gălățenilor și nu tocmai pe placul tuturor. Cunoscute sunt și declarațiile lui: “Turismul înseamnă sex, droguri și cazinouri!” sau “Aradul nu e cine știe ce, iar Brașovul are muntele, atâta tot. Primarul Pucheanu trebuie apreciat de 3 ori mai mult!” Acestea l-au adus în topul politicienilor cu reacții nu tocmai ortodoxe.

De data aceasta însă, Picu Roman are dreptate.

Într-o postare pe Facebook, viceprimarul Galațiului se plânge de dezastrul lăsat în urmă de unii dintre cei cazați în centrele de carantină ale municipalității. Pozele cu ”înainte” și ”după” vorbesc de la sine.

Mizerie. Mizerie și nesimțire sunt cele două cuvinte care mi-au venit în minte prima dată când le-am văzut. Nu-mi pot da seama ce-a fost în capul celor care au lăsat cocină în urmă. Oare așa fac și acasă? Îmi vine greu să cred. Pariez că, la ei acasă, sunt din ăia care dau de trei ori pe zi cu aspiratorul și te pun să aduni cu limba de pe jos, dacă ți-a picat o firimitură.

Dar dacă nu-s ei cei care plătesc, de ce să se obosească? De ce să mențină ordinea și-o vagă curățenie, dacă știu sigur că nu plătesc pentru dezastrul lăsat în urmă, și dacă vin proștii să facă curat după ei?

Ce-o să auzi cel mai des din gura oamenilor de genul ăsta e ”vrem o țară ca afară!”. Și că de asta au plecat să muncească printre străini, că la noi nu se poate. Ei vor o țară ca afară. Dar nu iau în calcul faptul că, dacă lăsau aceeași cocină în străinătate, ar fi plătit pentru fiecare priză stricată, pentru fiecare colac rupt, pentru fiecare coajă de sămânță lăsată-n mijlocul camerei.

În afară nu și-ar fi permis, pentru că-n afară sunt civilizați. Dacă nu sunt, plătesc amenda. Sunt aceeași care, în afară, n-au luat nici o amendă de circulație, pentru că n-au depășit viteza, dar care, o dată intrați în țară, o s-o calce maxim, și-o să facă scandal când sunt trași pe dreapta.

Sunt aceeași care știu sigur că lor li se cuvine. Cei care cer să li se dea. Dar când vine vorba să și respecte, sunt prea cosmopoliți pentru a se coborî la urmat reguli simple, fie ele și doar de bun-simț. Pozele postate de Picu Roman m-au lăsat mască. Întrebarea care se pune e: va rămâne totul la nivelul de făcut de rușine în public, sau se vor da și ceva amezi? Pentru că nesimțitului nu-i pasă dacă-l faci de rușine. Dar s-ar putea să nu mai facă, dacă-l arzi unde-l ustură mai tare. La buzunar.

Citește și: Constanța e orașul pro artă și anti BOR

#News