Cactuşii din Arizona sunt afectaţi de temperaturile extrem de ridicate, avertizează oamenii de ştiinţă

Ploile musonice estivale, esenţiale pentru cactuşi, nu s-au semnalat încă

Cactuşii Saguaro din Arizona, simbol al Vestului american, se înclină, îşi pierd din braţe, iar în unele cazuri se prăbuşesc pe fondul temperaturilor record înregistrate în acest stat, a precizat un om de ştiinţă, potrivit g4media.ro.

Ploile musonice estivale, esenţiale pentru cactuşi, nu s-au semnalat încă, ceea ce pune la încercare abilitatea acestor plante gigantice de a supravieţui în sălbăticie, dar şi în oraşe

Acest lucru după ce, timp de 25 de zile, s-au înregistrat temperaturi de peste 43 de grade Celsius în Phoenix, a precizat Tania Hernandez .”Sunt plante adaptate căldurii, dar la un moment dat, trebuie să se diminueze căldura şi să vină apa”, a spus Hernandez, cercetător în cadrul Desert Botanical Garden. Desert Botanical Garden se întinde pe o suprafaţă de 57 de hectare şi deţine două treimi din toate speciile de cactuşi, inclusiv Saguaro, care pot depăşi 12 metri în înălţime.

Specialiştii în fiziologia plantelor de la grădina botanică din Phoenix studiază cantitatea maximă de căldură pe care o pot suporta cactuşii.

Până recent, mulţi specialişti erau de părere că aceste plante sunt perfect adaptate la temperaturi ridicate şi la secet dar valul de caniculă din Arizona pune la încercare această ipoteză. Cactuşii au nevoie să se răcorească pe perioada nopţii sau cu ajutorul ploii sau al ceţii. În absenţa acestor fenomene, plantele suferă daune interne. Plantele care suferă în prezent din cauza căldurii prelungite şi excesive vor muri peste luni sau ani, a precizat Hernandez. Cactuşii din Phoenix sunt subiecţi adecvaţi cercetării, oraşul fiind o insulă de căldură, imitând temperaturile ridicate pe care plantele din sălbăticie le-ar putea înfrunta odată cu schimbările climatice viitoare, a precizat Hernandez. Patru adolescenți din Vrancea, arestați preventiv pentru jefuirea unui bărbat